JohnnyCage

Újabb információk szivárogtak ki a PlayStation 3-ról

A japán elektronikai óriás Sony memóriagyártó partnereitől újabb információk szivárogtak ki a társaság következő generációs játékkonzoljáról.

A kiszivárgott hírekből ezúttal a PlayStation 3 játékkonzolokba épített RAM memória mennyiségére, illetve a Sony kezdeti eladási terveire lehet következtetni.

Egyes hírforrások jelentése szerint a PlayStation 3 játékkonzol összesen négy darab XDR-DRAM memóriachipet fog tartalmazni, amellyel a készülék memóriakapacitása 256 megabájt lesz. Ez nyolcszoros növekedést jelentene a PlayStation 2-be épített 32 MB-hoz képest. A következő generációs PlayStation a közelmúltban bejelentett XDR memóriáknak köszönhetően jóval gyorsabb memóriabuszt is fog alkalmazni, mint elődje.


Az XDR technológiát támogató DRAM-gyártók, vagyis a Samsung, a Toshiba, és az Elpida várhatóan egyaránt szállítanak majd XDR-DRAM chipeket a Sony számára, bár hivatalos DRAM szállítóként ezidáig csak az Elpidát jelentette be a gyártó. A három gyártó 2005 elején kezdi meg az XDR memóriák tömegtermelését, és az év végéig összesen mintegy 20 millió chipet fog előállítani. Ez azt jelenti, hogy a Sony 2005 végéig hozzávetőleg 5 millió PS3-at fog legyártani, amely elég lehet egy erőteljes térhódításra mindhárom fő piaci területen.

2006-ban mintegy 30 millió XDR chipet fog legyártani a három cég, amely meglehetősen alacsony, 7,5 millió PlayStation 3 konzolhoz lenne elegendő. Mindez jóval kevesebb a PS2 kezdeti eladási mennyiségénél, ezért könnyen elképzelhető, hogy a magas technikai specifikációk, mint a Cell processzor alkalmazása, vagy az új DRAM-típus használata eleinte korlátozni fogja a konzol szállításait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #22
    Emlékezik valaki a M$ féle táblapécére?
    Ha jól emléxem legutóbb ez jelentette az otthoni IT jövőjét. Csak éppen két dologban köze sem volt a mai pécékhez: 1 marha drága 2 bővítés nuku.

    Tartok tőle sajna a PS3 is hasonló tulajdonságokkal fog bírni. Amúgy meg ha "csak" netezni, filmetnézni, szövegszerkeszteni, lehet vele, akkor az ecceri jóember minek is cserélje le a jó öreg pécéjét.

    Egy haverom mondta annakidjén: Ja neked Amigád van, hát az kurva szar mert elég nehezen lehet kiirtani onnan ahol az megtelepedett. (És egz így igaz mert csak kb 1.5 éve éreztem úgy, hogy be kell szereznem egy használt pct, nem azért mert nem tudtam volna megoldani a dolgokat a régi gépemmel, csak éppen a pécé sokkal olcsóbb).
    A sanyi sajna egyedül lesz a ps3-al több száz vagy ezer pc-s gyártóval szemben, és hát sok lúd disznót győz.

    Biztos jobb a Linux mint bármelyik Win de ez önmagában csak egy szempont a több tucat közül. Azon kívül mi akadályoz meg bárkit is abban hogy pc alatt Linuxozzon. Amúgy meg a PS-2-n hiába van Linuksz, a gámákat nem tudod elindítani alóla, legfeljebb a develop gépen de az se tuti.
  • RelakSfromhome #20
    Winfosnál csak az lenne jó, ha lehetne olyan telepítést választani, ami csak a játékok futtatásához szükséges cuccokat rakná fel (dx, satubbi). Lehet, hopgy jóval gyorsabb lenne a cuccos...
  • RelakSfromhome #18
    Nekem a konzollal a felbontás a bajom, meg hogy a tv képe gyakorlatilag homályos a monitoréhoz képest. Mellesleg az azért durva volt, hogy a HalfLife AKADOZOTT ps2-őn (nem volt folyamatos 50hz, mert ha minden igaz, ennél már van váltottsoros kijelzés)
  • papabear #14
    De ha az a játékgép már nem csak játékra, hanem internetezésre, mailezésre, chatelésre, filmnézésre is jól használható, akkor már csak az fog PC-t venni, aki sztech-fan vagy dolgozik a gépen. Az átlag home-user nem. Ez van, el kell fogadni. A lényeg, hogy egyre többen rákattannak a hálóra, mindegy milyen hardverrel.
  • versio #13
    ez nem olyan biztos
    akkor lenne igaz ha jo lenne a pc, de nem az és a windows is egy csödtömeg
    és még a kompatibilitás is lassitja a fejlödést

    ha jön egy jobb , gyorsabb rendszer hamar kidöl a pc
    mi a lesz a ps3-ban? ez a sonytol függ
    de lesz 256-1 gigaram , blueray lemez, winyo,1 teraflops, 3d hang ,LINUX stb..

    ez böven elég arra hogy netezhessünk vele,rajzoljunk, játszunk, szövegszerkesszünk,3d-zzünk, programozzunk stb..

    majd meglátjuk hogy alakul minden a sonytol függ, hogy egy jo rendszert ad e ki vagy egy költcsécsökkentett verziot

    az lenne a legjobb ha 2 fajta gép lenne egy olcso kompakt, meg egy drágább bövithetö amibe plusz winyo, plusz ram mehetne ...
    erre is megvan a lehetöség mivel ilyen pletykák is voltak

    mindenesetre jo lenne ha a pc+windows csak a sötét mult lenne már

  • NEXUS6 #11
    A ps2-ből is lehetett volna pc killer, de nem lett. Másfél évet késett a linux kit, a hálózatos játék, a net. Eccerűen nincs a sanyinak elég kapacitása arra, hogy minden perifériát ő gyártson, ráadásul megnehezítette a külső gyártóknak is a licenszhez jutást. Egy nyamvadt memória kártyát nem gyárthatott senki hozzá.
    A személyi számítógép olyan platform, ahol sokkal kevesebb a korlátozás, ráadásul állandó fejlődésben van. Ha van egy jó ötleted, meg némi tőkéd, bármibe bele vághatsz, nem kell elötte fejesekkel egyezkedni, csak győzd a versenyt.

    A ps3 2004/2005-ben nagy durranás lesz ez nem kétséges, talán még forradalmi hardver is. A cd-nek a Pc-nek a dvd-nek mindnek egy évtized kellet/kell, ahhoz hogy a konkurens régebbi szabványokat kiszorítsa a piacról.
  • fetyka #9
    A PS nagyon jó kis játékgép.
    De ne keverjük a PC-vel ami egy komplexeb dolog.
    A konzolok csak játékra, a számitógépek munkára,és persze szórakozásra is használhatók.
    Egy viszont biztos,hogy költségesebb a számitógép fejlesztése ha mindig a legújabb játékokat akarod rajta játszani.
    Itt jön akonzól varázsa, hogy itt nem kell hardvert cserélni félévente,és akár 3-5 évig is fejlesztenekrá játékokat.
    Szerinetm a konzol kényelmes játékszer otthonra.
    A számitógép meg mindig lesz, mert kell és szükséges.Pld:internet,CD vagy DVD irásra vagy bármire amire éppen kell.
  • Profeta  #7
    Pont mint amirol portoljak.
  • Pharaoh #4
    Minis írják a PS játékokat?
  • TheZsenyka #3
    Teljesen igazad van. Ki a tököm fog a PS3 megjelenése után PC-t használni. Az Intel, az AMD és nagyobb forgalmazók a PS3 hallatán már be is jelentették hogy 2005 január elsejével véget ér a IBM PC kompatibilis számítógépek történelme. Lesz temetés is. George W. Bush gyászbeszédet tart. Az USA és minden jó érzésű ország nemzeti zászlaját fél, majd harmadárbócra eresztik. Sokan öngyilkosok lesznek. A fegyveres erők jó része dezertál, a többi rövid, erőtlen harc után átáll az utcai zavargásokban résztvevő tömegek oldalára. A PS3 a trónon ül, birodalma most születik, királysága 1000 évig tart majd. Az IBM PC kompatibilis számítógépek kiűzettetnek a történelemkönyvekből, illegalitásba vonul. Csak a holdsütötte bokrok éjféli árnyékában susmorognak róla, akkor is vigyázva. Néhányan illegális PC FAN klubokat alapítnak de hamar felszámolják őket a hatósági tisztogatások során. Néhány mártírt élő adásban végeznek ki, elrettentve a jelen és jövő nemzedéket a PS3 kizárólagos imádatának tagadásától. etc...

    Ne tréfálj...