Spencer

17 colos LCD-vel szerelt új Toshiba notebook

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Apple Computer a közelmúltban egy nem kevesebb mint 17 col képátlójú LCD-vel szerelt hordozható számítógéppel rukkolt elő, most pedig a Toshiba amerikai részlege is hasonlóképp cselekedett, amikor piacra dobta a Toshiba P25-S507 típusjelzésű vadonatúj notebookot.

A Toshiba újdonsága egy igazi high-end kategóriás hordozható számítógép, hiszen 17 colos képátlójú, 1440 x 900 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelzővel büszkélkedhet, valamint alapfelszereltsége részét képezi többek közt egy CD/DVD rekorder, valamint egy kiváló minőségű hangrendszer. A gyártó az új notebookot egyébként mint hordozható digitális szórakoztató központot kívánja népszerűsíteni, amit - a rendszer specifikációi láttán - tulajdonképpen teljes joggal tesz.

A Toshiba P25-S507 nem az első olyan notebook, mely óriási méretű LCD-vel van felvértezve, hiszen ahogy azt már a cikk elején említettem, az Apple Computer az idei MacWorld szakkiállítás keretein belül bejelentette 17 colos képátlójú kijelzővel szerelt PowerBook hordozható számítógépét. Ezt követően nem sokkal az Acer is előrukkolt egy hasonlóan gigantikus méretű LCD-vel szerelt notebookkal, az Aspire 1700-zal, most pedig már itt a Toshiba első nagykijelzős notebookja is.

Elemzők szerint a hordozható számítógépek piaca mostanság az abszolút mini, illetve a korábbiaknál jelentősen nagyobb notebookok irányába kezd nyitni, miközben a középkategóriában tulajdonképpen nem sok érdekesség történik. Mint ismeretes, az Intel március közepén jelentette be az elsősorban rendkívül alacsony fogyasztásáról, valamint széles vezeték nélküli szolgáltatási köréről ismeretes Centrino platformot, illetve az annak szerves részét képező Pentium M processzorokat. A hardvergyártók a Centrino platformra építkezve a korábbiaknál kisebb és könnyebb notebookokat dobhattak piacra, de ezzel párhuzamosan megnőtt az igény az asztali számítógépek felváltására is alkalmas, nagy és nem éppen könnyű "hordozható" számítógépek iránt is. Ilyen számítógép többek közt a Toshiba újdonsága is, melyben többek közt egy 2,8 GHz-es frekvenciájú Intel Pentium 4 processzor, 512 MB DDR SDRAM memória, egy 60 GB kapacitású merevlemez, valamint egy 32 MB DDR memóriával szerelt Nvidia GeForce FX Go5200-as grafikuskártya található. A Toshiba P25-S507 alapára 2099 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #1
    - Mi az ott a hátán bátyámuram???
    - Ez csak a 35"-os notebookom ...

    Nesze neked hordozhatóság, meg kis méret. :)