Spencer

2004 végéig minden amerikai repülőjáraton bevezetik az e-mail szolgáltatásokat

A különböző elektronikus levelezési szolgáltatások a jövő év végéig az összes észak-amerikai repülőjáraton elérhetőek lesznek - vélekedik a repülőgépes technológiai megoldások fejlesztésével foglalkozó Tenzing Communications elnök-vezérigazgatója.

Alan McGinnis elmondta, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában rendkívül jól halad a repülőgépek internetes megoldásokkal történő felvértezése, azonban a világ egyéb régiójában várhatóan még legalább két-három évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a repülőgépes internetes szolgáltatások széles körben elterjedjenek.

A United Air Lines az elmúlt héten jelentette be, hogy a Tenzing Communications által biztosított technológiai megoldásokat az idei esztendő végéig több mint négyszáz észak-amerikai polgári repülőgépjáratán kívánja meghonosítani. A United Air Lines, a Tenzing Communications, valamint a Verizon Communications szoros együttműködésének köszönhetően a légitársaság utasainak egyre nagyobb arányban nyílik lehetőségük arra, hogy hosszú repülőútjaikon is elektronikus leveleket küldjenek, illetve fogadjanak. A JetConnect nevezetű szolgáltatás keretein belül a 15,98 dolláros alapdíjban mindössze 2 kB adatforgalom foglaltatik benne, ezenfelül pedig minden egyes kB-ért 10 centet kell fizetni.


McGinnis elmondta, hogy a nemrégiben a United Air Linesszal aláírt szerződés csak egy azon szerződések közül, melyeket cége a kisebb-nagyobb légitársaságokkal kötött, illetve fog kötni a közeljövőben. A Seattle-ben székelő Tenzing Communications első embere a napokban megrendezett Paris Air Show nevezetű rendezvényen elmondta, hogy a United Air Lines-féle JetConnect szolgáltatás letöltési sebessége 9,6 kb/s, ami alapjában véve nem valami sok, de az alapvető levelezési tevékenységekhez általában véve elegendő.

Említésre méltó, hogy a német Lufthansa a Boeing érdekeltségi körébe tartozó Connexion cég technológiai megoldásaira építkezve hamarosan nemcsak e-mail, hanem széles sávú internet böngészési szolgáltatásokat is be kíván vezetni különböző repülőjáratain. Hosszabb távon egyébként a Tenzing Communications is szélessávú repülőgépes internetes szolgáltatásokban gondolkodik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz_8 #2
    Óccsóé' van. Én személy szerint inkább sört kortyolgatnék, emilt írni otthon azért jobb...
  • [HUN]PAStheLoD #1
    mért nem az SMS ezést vagy a netezést...