Spencer

Az ATI R420-szal együtt érkezik az RV380

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ATI Technologies legközelebb a jelenlegi R350-es, illetve RV350-es grafikus megoldások magasabb frekvenciával rendelkező optimalizált változatával, az R360-nal, illetve az RV360-nal fog előrukkolni.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a kanadai székhelyű gyártó az RV360-at követően egy újabb középkategóriás, RV350-es alapokon nyugvó grafikus processzort kíván piacra dobni, név szerint az RV380-at. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, az RV380 az ATI Technologies legújabb high-end termékével, az R420-szal egy időben fog bemutatkozni.

Elmondások szerint az RV380 a világ legnagyobb szerződéses chipgyártó cégénél, a TSMC-nél (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) fog készülni 0,13 mikronos gyártási technológiák segítségével. Az R420-hoz hasonlóan az RV380 is natív PCI Express támogatással fog rendelkezni, azonban mivel bemutatkozásának időpontjában még vajmi kevés PCI Express kompatibilis alaplap lesz forgalomban, az RV380 egy speciális PCI Express-AGP híddal is fel lesz vértezve. Az ATI Technologies célja az RV380-nal egyébként nem más, mint egy minden korábbinál nagyobb teljesítményű, ennek ellenére igen csak versenyképes árú videokártya hadrendbe állítása a középkategóriában.

Tudni lehet, hogy az RV380 a jelenlegi RV350-hez, illetve a közeljövőben érkező RV360-hoz képest számos optimalizáción fog átesni, ezenkívül pedig biztosra vehető, hogy elődeinél jelentősen nagyobb működési frekvenciával fog rendelkezni. Egyes források szerint az RV380-as grafikus processzorral szerelt videokártyák nagyjából akkora teljesítményt fognak nyújtani, mint a Radeon 9700-as kártyák, noha ezzel kapcsolatban egyelőre nem sok biztosat lehet tudni. Amennyiben egyébként az előbbi feltételezés megállja a helyét, elmondható, hogy a várhatóan még idén nyáron debütáló RV360 alapú kártyák nagyjából a Radeon 9500 Pro termékekével azonos, illetve annál valamivel nagyobb teljesítményre lesznek képesek. Végül pedig említésre méltó, hogy az idei év végén érkező RV380 közvetlen ellenfelének az Nvidia-féle NV36X, illetve NV41 tekinthető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [NST]Cifu #15
    És fele annyiba kerülne :DDD
  • [NST]Cifu #14
    Hehe, én azthiszem megint jól kifogtam :)
    Tavaly tavasszal vettem a Radeon 8500-amat, amivel kellemesen ki is húztam eddig, most meg jönnek az új kártyák, így nem kell azon filóznom, hogy a sávszélességben gyenge 9500Pro-t, a kissé avitt 9700-et, vagy a pofátlanul drága 9800-at vegyem.

    Most már csak be kell várnom az RV360-at... :)
  • gonosz #13
    egy vizhutott 9600pro siman elkalapalna a kartyadat :)
  • gonosz #10
    nezd meg a radeonos forumot #4304
    ha az rv380 meg jobb lesz akkor tenyleg kezdheti beerni a 9700-t :)
  • gonosz #8
    valoszinu az rv360 egy eleg magas orajelu 4x1 -es kartya lesz. sokkal kevesebb tranyo kell hozza mint a 9500pro -hoz, amellett 0.13 mikronos is, szoval sokkal olcsobb a gyartasa. ha a sebessege hasonlo lesz a 9500pro -hoz akkor rohadt jo lesz.
  • pofy #7
    ATI rulz
  • Borg #4
    "inquirer" volt a hir, szal tessék fenntartásokkal kezelni...
  • Poki #3
    Én csak azt nem értem mi a picsának hoznak ki egy olyan kártyát ami már van a piazon, illetve majdnem ugyanakkora teljesítményre képes?

    "...várhatóan még idén nyáron debütáló RV360 alapú kártyák nagyjából a Radeon 9500 Pro termékekével azonos, illetve annál valamivel nagyobb teljesítményre lesznek képesek."

    Az ATI is látja, hogy mennyire sok a gyökér és ők is meg akarják fejni az embereket mint az nvidia az FX szériával? F**k markatingesek
  • RelakS #2
    Nem biztos, hogy akkor még kapható lesz, mert a gyártásával valsz leállnak-leálltak (mittudomén, hogy perpill gyártják-e még)