JohnnyCage

Az IDC a Linux drámai térhódítására számít Európában

A Linux alapú szerverek piaca háromszorosára, a rendszerek összértéke pedig duplájára növekszik az elkövetkező években, állítja az International Data Corp. (IDC) piackutató cég.

Az IDC tegnap kiadott jelentése szerint a Linux szerverek éves eladásai 2007-ig 200 százalékkal növekednek, miközben az eladott rendszerek összértéke a kétszeresére emelkedik. A társaság szerint az idei évben mintegy 162 ezer Linux alapú szerver számítógép fog elkelni Nyugat-Európában, amely mintegy 621 millió dolláros összértéket képez.

Az elkövetkező négy évben ez a piac 1,9 milliárd dollárra bővül, miközben az eladott Linux szerverek száma 2003 százalékkal növekszik, közölte az IDC. A piackutató cég szerint a szabadforrású Linux operációs rendszerek az asztali számítógépek piacán is egyre népszerűbbek lesznek. 2007-re várhatóan az üzleti felhasználók 15,5 százaléka fog valamilyen Linux operációs rendszert használni számítógépén, a Windows változatok dominanciája pedig ezen szegmensben is visszaesik.

A Linux alapú asztali számítógépek elterjedésében várhatóan jelentős szerepet kap a SUN olcsó Linux PC-je, amely az elkövetkező hónapokban lát napvilágot, valamint az Oracle, amely még februárban bejelentette, hogy technikai támogatást biztosít azon felhasználóknak, akik a United Linux Consortium konzorcium UnitedLinux operációs rendszerét alkalmazzák, véli az IDC.

A jelentés elkészítését a LinuxWorld kiállítás rendezői rendelték meg az IDC piackutató cégtől. A LinuxWorld szeptember 3-ától 4-éig kerül megrendezésre Birmingham-ben (Anglia).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #7
    wow, megszólalt az isteni szupergéniusz!

    csüngök minden szavadon! beszélj, taníccs mester!
  • [HUN]PAStheLoD #6
    mi is reméljük amit az IDC!
  • b #4
    vajon szoktak szupergamezt olvasni az informatikai minisztériumban? :)
  • Pheel #2
    Ez egy korrekt cikk. Csak annyit mondanék, hogy hajrá Linux!