JohnnyCage

Olympus, Kodak: együttműködés az SLR digitális kamerák piacán

Az Olympus Optical és Eastman Kodak cégek megállapodást kötöttek az olcsóbb SLR digitális kamerák közös fejlesztéséről, illetve gyártásáról.

A japán kameragyártó Olympus Optical és az amerikai Eastman Kodak a jövőben együtt kívánja kifejleszteni a Single-Lens Reflex (SLR) technológiára épülő digitális kamerákat. A szövetség célja a jelenleginél olcsóbb SLR digitális kamerák kifejlesztése, illetve gyártása.

A Nihon Keizai Shimbun japán napilap írása szerint a lépés a csúcskategóriás SLR digitális kamerák piacán való hatékonyabb részvételt célozza a társaságok technológiai tudásának, valamint értékesítési hálózatának összehangolásával. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a gyártók a jövőben olcsóbban kínálják csúcskategóriás SLR digitális fényképezőiket.

A megállapodás értelmében az Olympus a Kodak legújabb képszenzorát fogja alkalmazni egy jelenleg fejlesztés alatt álló SLR digitális kamerájában, amely akár már októberben megjelenhet a piacon, áll a napilap írásában. A Kodak cserébe hozzáférést nyer a japán gyártó számos technológiai megoldásához, valamint saját márkaneve alatt is kínálni fogja az Olympus készülékét.

Az új SLR digitális kamera várhatóan 5 megapixeles felbonással fog rendelkezni, közölte a Nihon Keizai. A Kodak által kifejlesztett képszenzor mintegy 40 százalékkal kisebb a jelenlegi SLR megoldásokban használt változatoknál, így az új kamera, illetve annak optikai rendszere is kisebb, valamint könyebb lehet.

Az új kamera ára a lap jelentése szerint várhatóan 100 ezer jen (850 dollár) lesz, amely jóval alacsonyabb a jelenleg kapható SLR változatokénál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!