Spencer

TheftGuard: BIOS szintű notebook lopásvédelmi rendszer

A hordozható számítógépek sokszor nagyon kényes vállalati adatokat és információkat tartalmaznak, így gondolom nem szükséges ecsetelnem, hogy egy cég, vagy akár egy magánszemély számára az anyagi káron túl mekkora bonyodalmat okoz egy-egy notebook lopási eset. A notebook lopások okozta károk enyhítésére szolgál a Phoenix Technologies legújabb megoldása, mely nem más, mint egy BIOS szintű védelmi alkalmazás, a TheftGuard.

Amennyiben a TheftGuard rendszer által védett hordozható számítógépekkel a tolvajok megpróbálnak felcsatlakozni az internetre, a technológia azonnal működésbe lép, és beállítástól függően letörli a notebook merevlemezének tartalmát, használhatatlanná teszi a notebookot, illetve rejtett módon információt szolgáltat a lopott számítógép aktuális tartózkodási helyéről. A különböző BIOS termékek fejlesztésével foglalkozó Phoenix Technologies munkatársai a mostani bejelentés kapcsán elmondták, hogy a TheftGuardot a felhasználók jelenlegi notebookjaik esetében sajnos nem alkalmazhatják, ugyanis a rendszer nyújtotta szolgáltatások igénybe vételéhez már eleve olyan notebookot szükséges vásárolni, melynek BIOS-a TheftGuard kompatibilis. A fejlesztőcég egyébként abban bízik, hogy az újfajta védelmi rendszer tetszeni fog a notebookok gyártásával foglalkozó cégeknek, ebben az esetben pedig rövid időn belül eláraszthatják a piacot a TheftGuarddal védett hordozható számítógépek.

"Az elmúlt években szinte kivétel nélkül olyan notebookok kerültek forgalomba, melyek mind hardver, mind szolgáltatás tekintetében teljesen egyformák voltak. Az általunk kifejlesztett TheftGuard technológia révén a notebook gyártók végre valami új szolgáltatást felvonultató eszközöket is piacra tudnak dobni, tehát a TheftGuard révén várhatóan nemcsak a vásárlók, hanem a javuló eladási mutatókat regisztráló gyártók is jól fognak járni" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban David Tractenberg, a Phoenix Technologies szóvivője.

Timothy D. Eades, a Phoenix Technologies alelnöke elmondta, hogy az újfajta védelmi rendszerrel ellátott notebookokat nagyméretű, jól látható helyen elhelyezett TheftGuard logókkal fogják ellátni, ami vélhetően már önmagában riasztó tényezőt fog jelenteni a tolvajok számára. Eades elmondta, hogy az átlagos tolvajoknak túl kemény diót jelent majd a védett BIOS-ok feltörése, arról azonban nem tett említést, hogy mi történik akkor, ha a tolvajok egyszerűen nem csatlakoznak a lopott számítógéppel az internetre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    vagy ha egy linux serveren keresztül...
    meg hogy fog a BIOS hozzáférni a nethez??
    és a winyót attól még másolhatják (ugye átteszik egy másik gépbe)