Spencer

Jövő évtől szélessávú internet a Lufthansa repülőgépein

A Lufthansa Airlines utasai hamarosan szélessávú internetes szolgáltatásokat vehetnek igénybe a légitársaság repülőgépein, még pedig az összes, nagyobb távolságra induló gépen.

A német Lufthansa Airlines munkatársai elmondták, hogy a légitársaság szerződést kötött a Boeingel, mely szerződés értelmében az mintegy nyolcvan Lufthansa utasszállító repülőgépet fog ellátni a vezetéknélküli, nagy adatátviteli sebességet biztosító internet kapcsolathoz szükséges technológiai berendezésekkel. Mint ismeretes, hogy többek közt Boeing 747-800, Airbus A340-es, valamint Airbus A330-as repülőgépeket szerelnek fel a Boeing érdekeltségi körébe tartozó Connexion által kifejlesztett vezetéknélküli internetes megoldásokkal.

A Lufthansa Airlines vezetői utaltak arra, hogy a német légitársaság idén január és április között alaposan letesztelte a Connexion-féle repülőgépes adatátviteli rendszereket. Mivel ezek a tesztek egytől egyig sikeresen végződtek, a cég vezetősége úgy döntött, hogy az utasok igényeinek maximális mértékben történő kielégítése végett a Lufthansa Airlines járatain mihamarabb meg kell honosítani a szélesávú internetes szolgáltatásokat. Ennek értelmében, amennyiben minden jól megy, ezen új szolgáltatások már a jövő év elején elérhetők lesznek a légitársaság nagyobb távolságra induló járatain.


Wolfgang Mayrhuber, a Lufthansa Airlines elnökhelyettese elmondta, hogy a repülőgépeken hamarosan igénybe vehető vezetéknélküli internetes szolgáltatásoknak elsősorban várhatóan az üzletemberek örülnek majd, akik ezentúl sokkal hatékonyabban használhatják majd ki a több órás repülőutakat. Mayrhuber kiemelte, hogy a FlyNet névre hallgató szolgáltatás nemcsak egyszerű internet használatot valósít majd meg, hiszen segítségével az üzletemberek akár biztonságos VPN (Virtual Private Network) adatkapcsolatot is felépíthetnek majd cégük intranet, vagy levelezési szerverével.

A FlyNet rendszer keretein belül minden egyes Lufthansa járat 20 Mbit/s-os sávszélességet kap, a repülőgépek utasai pedig maximálisan 1 Mbit/s-os adatátviteli sebességű internet szolgáltatást vehetnek igénybe. A Lufthansa egyébként a vezetéknélküli hálózati megoldásokkal nem rendelkező utasaira is gondol, ugyanis ezen utasoknak a légitársaság hagyományos vezetékes internetezési lehetőséget kínál fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz_8 #4
    2-300 billentyűzet zaja már egész jó lehet :))