JohnnyCage

Új weboldal a legális letöltések népszerűsítéséért

A lemezkiadók nemzetközi érdekképviseleti szervezete, az International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) egy új weboldalt hozott létre a jogszerű zeneletöltések népszerűsítéséért.

A tegnap megnyitott weboldal célja a felhasználók informálása a jogszerű online zeneletöltési lehetőségekről. A közelmúltban számos előfizetés alapú online zeneszolgáltatás indult a vezető lemezkiadók támogatásával, de ezen szolgáltatások - az Apple Computer-féle iTunes Music Store kivételével - egyelőre nem tudták elcsalni a felhasználókat az ingyenes, ugyanakkor illegális fájlcsere hálózatokról.

A www.Pro-Music.org weboldalt az öt nagy, valamint számos független lemezkiadót képviselő nemzetközi szervezet, az International Federation of the Phonographic Industry (IFPI - Lemezkiadók Nemzetközi Szövetsége) indította. Az új weboldal számos információt tartalmaz azon felhasználók számára, akik érdeklődnek a jogszerű online zeneletöltések, valamint az ilyen lehetőséget kínáló szolgáltatások iránt.

Az oldal emellett számos előadótól tartalmaz üzeneteket a zenerajongókhoz, amelyekben az sztárok általában a fájlcsere hálózatokon folytatott illegális zeneletöltésekről igyekeznek lebeszélni a felhasználókat, és kiemelik a jogszerű zeneletöltések fontosságát. A zenerajongókhoz szól a weboldalon többek között az orosz t.a.T.u duó is.

A zeneipar képviselői az illegális fájlcsere hálózatokat okolják a folyamatosan csökkenő lemezeladások miatt. Ez a folyamat ugyanakkor egyes elemzők szerint még évekig el fog tartani, tovább csökkentve ezzel a zeneipar bevételeit.

A fájlcsere hálózatok, mint a KaZaA, vagy az iMesh több millió felhasználót vonzanak naponta, akik tömegesen másolják a különféle zene- és videófájlokat, szoftvereket. Az IFPI a közelmúltban bejelentette, hogy minden lehetséges fronton támadást kíván indítani ezen hálózatok ellen. A szervezet a jogi és technológia megoldások mellett azonban a jelenlegieknél vonzóbb fizetős online zeneszolgáltatások kifejlesztésére szólította fel a lemezkiadókat, hogy a felhasználókat ne csak a fenyegetések késztessék a legális zeneletöltési lehetőségek választására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!