JohnnyCage

135 internetes csalót tartóztattak le az amerikai hatóságok

John Ascroft legfőbb államügyész szerint a közelmúltban 135 gyanúsított ellen indult eljárás internetes csalás miatt. Az online csalási esetek az utóbbi időben egyre gyakoribbá válnak az Egyesült Államokban.

Az amerikai hatóságok meg kívánják fordítani az online csalási esetek gyors növekedési tendenciáját, ezért nagy erőkkel veszik fel a harcot az internetes csalókkal szemben. Erre utal a közelmúltban letartóztatott, mintegy 135 gyanúsított, valamint a 17 millió dollár értékű elkobozott tulajdon.

Az amerikai rendfenntartó szervek kizárólag ezen a héten mintegy 50 online csalással vádolt gyanúsítottat tartóztattak le, és mindent megtesznek az összes csalási bejelentés immár több, mint felét képviselő internetes esetek felderítésére, mondta John Ashcroft legfőbb államügyész pénteken.

A letartóztatott gyanúsítottakat számos különféle bűncselekménnyel vádolják a rendfenntartó szervek, mint például hamis banki weboldalak működtetése a bankkártya számok ellopásáért, vagy hivatalosan még meg sem jelent filmek rögzítése, és árusítása.

Számos gyanúsított olyan terméket vagy szolgáltatást kínált online megvásárlásra, amely valójában nem is létezik. Egy kaliforniai lakos pedig 60 millió dollárt csalt ki mintegy 15 ezer különféle állampolgárságú áldozattól egy hamis befektetési ajánlattal, egy San Diego-i pár pedig 600 ezer dollárt szerzett egy olyan társkereső szolgáltatáson, amely elvileg az egyedülálló férfiaknak közvetített orosz és ukrán hölgy társakat.

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium szerint az év eleje óta mintegy 89 ezer amerikai vált internetes csalás áldozatává, a kár pedig mintegy 176 millió dollárt tett ki. Ashcroft úgy véli, mivel az Interneten nincsenek országhatárok, a csalók még nagyobb teret kapnak, ezért a rendfenntartó szervek nemzetközi összefogására van szükség az online csalások megfékezéséhez.

"Az internetes csalók új kihívás elé állítják a rendfenntartó szerveket" - mondta.

Mint Robert Muller FBI igazgató elmondta, a nyomozóiroda mintegy 60 speciális egységet állított fel szerte az Egyesült Államokban, hogy hatékonyabban harcolhasson az online csalások ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SoDI--- #1
    Hamis banki oldal?
    Ez tök jó!
    otp.uw.hu
    Az OTP tükrözése...
    A sok barom, meg megad minden adatot.
    Nem rossz :-)
    NAGYON ÜGYES :)