JohnnyCage

Csökken a GameCube szoftvertámogatása

A játékkiadók egyre kevesebb játékszoftvert kívánnak kiadni a japán Nintendo GameCube konzoljához, mivel a készülék eladásai az utóbbi időben jelentősen elmaradtak a várakozásoktól.

A napokban megrendezett Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon megjelent szoftverfejlesztők elmondása szerint a legtöbb társaság a jövőben újból átgondolja, melyik játékprogramokat adja ki a GameCube játékkonzolhoz. A japán Nintendo közelmúltban véget ért pénzügyi évében a GameCube játékkonzol eladásai messze elmaradtak mind a társaság, mind az elemzők várakozásától.

A legkedvezőtlenebb eredményt az európai szegmens hozta, ahol a Nintendo tradícionálisan gyenge.


A Nintendo vezetője, Satoru Iwata az E3 kiállításon

Mint Phillip O'Neil, a Vivendi Universal Games marketing részlegének elnökhelyettese elmondta, a társaság az idei évben a korábban tervezettnél kevesebb játékot ad ki a GameCube-hoz, mert a konzol eladásai elmaradtak a várakozásoktól. "A Sony-ra, és a Microsoftra koncentrálunk" - mondta O'Neil. "Eredetileg három erős platformmal számoltunk. Amikor a jelenlegi generációs készülékek megjelentek, 1+1+1=3-as egyenletben gondolkodtunk. Mostanra ez egyre inkább 1+1+1=1,5-nek tűnik" - mondta O'Neil.


Konzoleladások 2002-ben
Kathy Vrabeck, az Activision elnökhelyettese szintén aggódik a GameCube piaci szereplése miatt. "Úgy vélem, a piac számára kedvező, ha három erős platform van, de nem ebbe az irányba haladunk. Igazából nem is látunk olyan lépéseket a Nintedo-tól, amelyek ennek a trendnek a megfordítását céloznák, különösen Európában."

A Nintendo képviselői az E3 kiállításon meglepően őszinték voltak a GameCube kiábrándító eredményeivel kapcsolatban. A társaság vezetői azonban hangsúlyozták, hogy a cég komoly erőfeszítéseket tesz az eladások növelése érdekében. "A legnagyobb problémák egyike az volt, hogy túl hosszú idő telt el a jelentősebb szoftverkiadásaink között" - mondta Perrin Kaplan, a Nintendo of America marketing elnökhelyettese. "Az emberek belefáradtak a várakozásba. Nem hagyhatjuk, hogy ez újból megtörténjen."

A piacvezető játékkiadó Electronic Arts - több másik versenytársához hasonlóan - azonban kiáll a GameCube, illetve a Nintedo mellett, és számos új játékot tervez kiadni a GameCube-hoz az elkövetkező hónapokban. A társaság maximálisan bízik abban, hogy a Nintedo fel tudja lendíteni a konzol eladásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #24
    Csak szeretnéd, hogy mind a három konzolod legyen.:)
  • Inquisitor #23
    Ezt érthettem félre.
  • Inquisitor #22
    "Bemutatták hát a nagyközönségnek is a GameCube-os Metal Gear Solidot, mely egyfajta hibridje lesz az első és második résznek.
    ...
    Optimizálatlan frame-rate, változatlan faltextúrák - viszont ez nyílván még meg fog változni a végleges változatig. Azonban két olyan lélegzetelállító vizuális bomba is szerepelt már a programban, amitől eldobták az agyukat a szerencsés teszterek. Ezek pedig a csodálatosan megoldott vízeffektek és brilliáns karakterkidolgozások voltak. Snake arca például jobban néz ki, mint a Metal Gear Solid 2 PS2-re!"
  • CSOCSO #21
    ja és a twin snakes csak az első részről fog szolni de a gameplay mgs2-s lesz.. 2 honapig dolgoztak a mosön kepcsörön hisz fura lett volna az 1 es mozgásokra rohadt szép karaktereket ráhúzni...
  • CSOCSO #20
    amugy a Nintendo téynleg megenn elbaszta a dolgait..remélem a köv konzolnál tényleg észhez térnek.. SNES, NES nek nem nagyon volt igazi ellenfele....
    N64 nél bukták a dolgot..azt hitték hogy maaaaajd a GC.. én is.. ahogy mindenki... de nem.. köv konzolnál ezt nem tehetik meg...túúúl nagy bukás lenne...még egy gameboy aztán jön a sony handheldje..szal ott is elvérezhet ugyhogy már nem élhet meg a gba bol...


    nem kéne más mint sok sok komolyabb gamma+net támogatás EZERREL!!!
    grafx al meg vagyok elégedve xbox gc egy szinten van valamivel gc gyengébb.. nagyon kevéssel...de ez kit érdekel..éppen a leggagyibb grafikájú konzol elpicsázza a két legjobbat szal kurvára nem érdekel senkit a grafika..ezzel ne nagyongyertek...legzoralabb a panasonic GC..azt kellett volna kiadni mindenhol.. ha nem is kétszer ennyi de tuti lenyomnák az xboxot!!!!
    amugy nem áll szar helyzetbe a nintendo.. MEGDÖBBENTő de a konzol piac több mint 50(!!!!!!!!!) százalékát ők uralják!!!!!!!!!!!!
    persze nem a gc vel.. mert még ott van a gba is... meg a gba sp...gba sp maga lenyomja a ps2 eladásait..és a sima gba meg a ps2 mögött van.. a kettő együtt nagyon ütős és akkor még ott a gc..
  • CSOCSO #19
    te idiota!!! mert még félkész az anyag te is nézzél már utűnna egy csomo textura még régi verzsönből van.. amugy meg leírták hogy snake már jobban néz ki mint az mgs2 ben !!!!!!!!!!!! amugy még ez is igen jol nézett ki.. van 133 megás high res mooviem.. zoralul néz ki!!!!még igy is 10 pont lenne a gamma.. aztán ott van az resi1 remake.. vazze... gyönyörűűű no meg a resi4..realtimeban majdnem olyat tud mint a ps2 pre rendelt háttérrel.. a karakter meg még szebb is
  • CSOCSO #18
    ROFL nah ezt az utcsot nem kellett volna:))))))))))))) lényegesen szarul állunk..igen nem lehet másolni a másik hogy kint 12 ezer egy gamez itt 16...
    sőőőt internetes oldalakon 12 dolcsikért basszák hozzád a használt gamezt.....
  • Inquisitor #16
    Kaporszakál, ne idegesíts fel. A Nintendora egyben jön ki a cucc, és SZEBB mint az eredeti MGS2! Ennyi.
  • Inquisitor #15
    Amúgy GC-t elszabta a Nintendo a "sikeres" Nintendo taktikával, ami miatt a Sony olyan szépen be tudta előzni. Azaz szarnak a piaci igényekre, jönnek a gügyügős játékok és elvétve egy-két "felnőttes" túlélő horror. Másrészt kevés játék volt rá a megjelenéskor.
    A Sony felmérte, hogy a játékosok 80%-a felnőtt! És a PSX megjelenésekor az igényeknek megfelelő eloszlásban jöttek ki játékok, ráadásul több száz volt készen már a megjelenésekor.
    Le is mosta a pályáról az Atari Jaguárt, a SEGA DreamCast-ot, a 3DO-t!!! és a Nintendo 64-et is :(
    Pedig MINDEGYIK jobb volt mint a PSX.
    A másik baromsága a Nintendónak, hogy NEM tud DVD-t, Audió CD-t lejátszani a GC, illetve csak a baromi drága Pana verzió, amit csak japánban kapni.
    Szerintem a PS2 egyik fő sikere, hogy (az X-Box-szal ellentétben) alapból DVD/CD lejátszó is.
  • Inquisitor #13
    Szerintem meg:
    GC - kevesebb poligon mint a másik kettő, de igényes textúrák, szebb efektek mint a PS2-ben.
    Tessék szépen megnézni, hogy mennyivel szebb a Metal Gear 1-2 átdolgozás rajta, mint a másik konzolokon az "eredeti" :)
    PS2 - Általában a PS2 verziókban a leggyengébbek a textúrák, rengeteg poligont tud(na), de mindenféle textúra ügyeskedés elvesz a teljesítményéből.
    X-Box - A legerősebb gép, de nem használják ki a lehetőségeit. Talán majd a HALO2-ben. Bár a konzolok korlátairól sokat elárul, hogy a kijövetelkor messze megelőzték a PC-ket, most viszont már az UT szerényebb grafikával jött ki konzolra a korlátozott memória miatt.