Spencer

Újszerű notebook az Inteltől

Az Intel várhatóan még az idén le fogja rántani a leplet arról a vadonatúj, kettő helyett háromfelé hajtható notebookról, mely szerinte a következő generációs hordozható számítógépek előfutára lehet.

A világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intel újdonsága megmutatja, hogy egy kézírás felismerésre optimalizált Tablet PC jellegű eszközből hogyan lehet lényegében pillanatok alatt egy integrált billentyűzettel rendelkező mobil szórakoztató központot, vagy éppen mobil irodát varázsolni.

A nagy nyilvánosság előtt egyelőre még be nem mutatott hordozható számítógép prototípus Florence névre hallgat, és az Intel szerint többek közt azt hivatott illusztrálni, hogy a jelenleg használatos PC-s alkatrészekből egy kis fantázia és kreativitás hozzáadásával milyen újszerű notebookokat lehet készíteni. A Florence egyébként bizonyos tekintetben a korábbi Intel notebook prototípusok utódjának tekinthető, és némi rokonságot az egyre jobban elterjedő, elforgatható billentyűzetű Tablet PC-kkel is mutat.

"Amikor a Florence tervezésébe fogtunk, a kétirányú éttermi ajtók képe lebegett a szemünk előtt, melyek köztudottan mindkét irányba nyílnak. Elgondolkoztunk, hogy tulajdonképpen hogyan is működik a dolog, illetve, hogy alkalmazható lenne-e ez a megoldás a hordozható számítógépek esetében is" - nyilatkozta Nick Oakley, a prototípus főtervezője.

Az Intel munkatársai elmondták, hogy bár a Florence egyelőre csak nyers prototípus formájában létezik, a számítógépek gyártásával foglalkozó cégeknek minden lehetőségük adva van, hogy hasonló kialakítású, kereskedelmi forgalomban is megvásárolható notebookokkal rukkoljanak elő. Az Intel szerint a gyártóknak nem kell mást tenniük, mint venni egy Pentium M processzort, egy 12 colos képátlóval rendelkező, érintésérzékeny kijelzőt, majd ezeket a többi szükséges alkatrésszel kiegészítve létrehozni egy a Florence-hez hasonló újszerű notebookot.

A Florence-et az Intel Mobile Platforms Grouphoz tartozó Mobile Architecture Group fejlesztette ki, mely részleg a közelmúltban több notebook prototípust mutatott már be, így például azt a Newport nevezetű eszközt, mely azt hivatott demonstrálni, hogy 2004-ben hogyan kell majd kinéznie egy Centrino alapú hordozható számítógépnek. A Florance egyébként az idei évben várhatón számos szakmai rendezvényen megtekinthető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csudri #1
    "Amikor a Florence tervezésébe fogtunk, a kétirányú éttermi ajtók képe lebegett a szemünk előtt, melyek köztudottan mindkét irányba nyílnak."

    Vagy csak egyszerűen megnézték a Robotzsaru 3-mat és belegondoltak abba, hogy nem is hülyeség alkotni egy olyan notebook-ot, mint amit a kiscsaj használ benne! eheheh