JohnnyCage

Gyorsan terjed a Fizzer féreg

A legtöbb fertőzést ezidáig Japánból jelezték.

A Fizzer a lassan már szokványosnak mondható Windows e-mail férgek egy újabb képviselője, amely a fertőzött e-mailek csatolt állományaként érkezik a felhasználó számítógépére. A vírus számos elődjével szemben azonban nem csak az elektronikus levelek útján terjedhet, hanem a P2P alapú KaZaA internetes fájlcsere hálózaton keresztül is fertőz.

Az antivírus megoldásokkal foglalkozó F-Secure pénteken, a vírus felbukkanását követően a második legveszélyesebb osztályba sorolta a Fizzert. Az F-Secure hétfőn új sajtóközleményt adott ki, amelyben a társaság már a legveszélyesebb internetes kártevők közé sorolta az új vírust. A cég weboldalán egyelőre továbbra is az első minősítés olvasható.

Más vírusirtókat fejlesztő szoftvercégek, mint a Trend Micro, és a McAfee közepes veszélyességi fokúnak ítélték meg a vírust.

A vírus számos különböző témájú e-maillel érkezhet, mint például a "So how are you?", "There is only one good, knowledge, and one evil, ignorance", "You must not show this to anyone", "Today is a good day to die", "Filth is a death", "Watchin' the game, having a bud", "Did you ever stop to think that viruses are good for the economy?", de számos további variáció is létezik.

A Fizzer e-mailen keresztül terjedve egy .exe, .pif, .scr, vagy .com kiterjesztésű futtatható fájlban található. A csatolt fájlt megnyitva a vírus aktivizálódik, és megszerzi a Windows, illetve az Outlook címjegyzékében tárolt e-mail címeket. A vírus a megszerzett címekre továbbküldi magát, majd több fájlt hoz létre a számítógép Windows könyvtárában. Ezek a fájlok az initbak.dat, az iservc.dll, az iservc.exe, és a ProgOp.exe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #3
    csak nem a RIAA nenenk szabaditotta rank ezt is? nem csodalkoznek rajta....
  • Benedekco #1
    és még micsinál ez a vírus mer ez eddig elég csíra? pár új file? ésakkor mivan holvan ez 1 one-half -tól? vagy csinál más okosságokat is csak a tisztelt JohnnyCage elfelejtette közölni?