Spencer

Hibás alaplapokkal szerelt Dell notebookok

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer által a napokban indított szervizkampány keretein belül világszerte közel húszezer Inspiron típusjelzésű hordozható számítógépben fogják kicserélni a hibás alaplapokat.

A Round Rock-i székhelyű vállalat szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a Dell Computer gyártósorain a tavalyi esztendő novemberének közepe és decemberének közepe között eltelt időben mintegy húszezer olyan Inspiron 2650 típusjelű notebook készült, melyekről nemrégiben kiderült, hogy hibás alaplapokkal lettek ellátva.

A szóvivő elmondta, hogy az említett hordozható számítógépekben sajnálatos módon olyan hibás alaplapok találhatók, melyek adott esetben rövidzárlatot okozhatnak, ily módon pedig lényegében teljesen működésképtelenné tehetik a notebookokat. A Dell Computer természetesen minden további nélkül a lehető legrövidebb időn belül ki kívánja cserélni az összes érintett hordozható számítógép hibás alkatrészét. A hibás Dell notebookokat birtokló felhasználóknak egyébként nem is kell jelentkezniük a problémával kapcsolatban, ugyanis a gyártó munkatársai automatikusan fel fogják venni velük a kapcsolatot.

Meg fogjuk keresni a sajnálatos probléma által érintett összes notebook tulajdonost, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleinknek a lehető legkisebb fennakadást okozza a hibás alkatrészek cseréje - nyilatkozta Anne Camden, a Dell Computer szóvivője, majd hozzátette, hogy a cég munkatársai már kapcsolatba is léptek az érintett vásárlók egy részével, akiket levélben, illetve telefonon értesítenek a felmerült problémáról, illetve annak orvoslási lehetőségeiről.

A Dell Computer történetében egyébként nem most először fordul elő ilyen eset, ugyanis emlékezetes, hogy 2001-ben több mint 284 ezer Dell Computer gyártmányú notebookot hívtak be a szervizekbe a tűzveszélyes, hibás akkumulátorok miatt. Ezt megelőzően 2000-ben világszerte ugyancsak több százezer Dell hordozható számítógépben cserélték ki a hibásnak minősített memóriamodulokat. Szakértők szerint az ilyen és ehhez hasonló esetek következtében akár jelentősen is csökkenhet egy gyártó népszerűsége, ami persze korántsem meglepő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!