SG.hu

Magyarországon is megjelent a Microsoft Windows Server 2003

A Microsoft Magyarország a mai napon - 5 nappal a San Francisco-i bejelentést követően - a Kongresszusi Központban 1500 fő részvételével megrendezett konferencia keretében mutatta be a Windows Server 2003-at.

A Windows Server 2003 egy integrált kiszolgálóplatform, mellyel javítható az informatikai rendszerek hatékonysága, a dolgozók termelékenysége, és mellyel a korábbinál rövidebb idő alatt készíthetők jobb alkalmazások. A Windows Server platform segítségével a vállalatok a munkacsoportoktól egészen az adatközpontokig terjedő, a Microsoft .NET-keretrendszerre épülő alkalmazásokat, hálózatokat és webszolgáltatásokat vezethetnek be, miközben többet hozhatnak ki meglévő informatikai beruházásaikból, és csökkenthetik az informatikai rendszerek összköltségét. A Microsoft a Windows Server 2003 kiszolgálóval egyidejűleg jelentette be a Visual Studio .NET 2003 és az SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bit) termék megjelenését is. Ez a hármas minden korábbinál nagyobb üzleti értéket képvisel: integrált, együttműködésre kész infrastruktúrát biztosít, melynek teljesítménye, skálázhatósága és megbízhatósága illeszkedik a manapság szűkösebb büdzsével rendelkező informatikai osztályok lehetőségeihez.

"A Microsoft elsőszámú kiszolgálói terméke, a Windows Server 2003 biztosítja az üzleti vásárlók által elvárt teljesítményt és termelékenységet, miközben a lehető legnagyobb megtérülést hozza ki minden befektetett dollárból" - mondta Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója. "A Windows Server 2003 a Visual Studio .NET 2003 és az SQL Server 2000 (64-bit) termékkel együtt a Microsoft vállalati stratégiájának sarokköve, mely megteremti az alapot olyan integrált, költséghatékony megoldások megvalósításához, melyek összekötik az információkat, az embereket, a rendszereket és az eszközöket."

A Windows Server 2003 segítségével a vállalatok 30 százalékkal hatékonyabban üzemeltethetik kiszolgálói infrastruktúrájukat, mint a Windows NT 4.0 esetén A rendszergazdáknak a világ minden táján azzal a kihívással kell szembenézniük, hogy biztonságos és jól felügyelhető infrastruktúrát építsenek ki, emellett csökkentsék az állásidőt és az üzemeltetési költségeket. A Windows Server 2003 azzal elégíti ki a vállalatok igényeit, hogy kiváló megbízhatóságot, skálázhatóságot és felügyelhetőséget biztosít, miközben hozzájárul a költségek csökkentéséhez és a gyorsabb megtérüléshez. A Windows Server 2003 kiszolgálót a hivatalos megjelenés előtt már több mint 50 olyan vállalatnál telepítették, ahol a rendszer óriási igénybevételnek van kitéve. A korábban telepített Windows Server 2003 rendszerek azt mutatják, hogy az új infrastruktúra akár 30 százalékkal is hatékonyabban üzemeltethető, mint a Windows NT 4.0.

Az informatikai rendszer nagyobb hatékonysága és az üzemeltetési költségek csökkentése minden Microsoft kiszolgáló, köztük a Windows Server 2003 fejlesztésénél is alapvető elv. A múlt héten a Microsoft bemutatta a Windows Server Rendszer (TM) nevű új márkát, amely kiemeli a Microsoft azon hosszú távú elkötelezettségét, hogy a Windows Server platformot tekinti a teljes kiszolgálói infrastruktúrára vonatkozó stratégiája alapjának. A márka megerősíti a Microsoft azon folyamatos törekvését is, hogy csökkentse az informatikai rendszerek összetettségét és költségeit olyan átfogó, integrált és jól együttműködő kiszolgálói infrastruktúra megalkotásával, mellyel a vásárlók igényeinek megfelelő üzleti megoldásokat készíthetnek, telepíthetnek és üzemeltethetnek.

Manapság a vállalatok a számítástechnikára alapozva kívánják javítani üzletmenetük hatékonyságát - az előtérben tevékenykedő infomunkásoktól kezdve, akik könnyen használható, hatékony eszközökre vágynak, a háttérben dolgozó rendszergazdákig, akik gyorsan telepíthető és könnyen felügyelhető szolgáltatásokat akarnak. A Windows Server 2003 olyan alapot nyújt, mellyel a projekteken könnyebb közösen dolgozni és a projekteket megosztani, mellyel a fontos információk bárhonnan elérhetők, és mellyel a vállalati intraneteken és az interneten keresztül adatfolyamok segítségével színesebb és hatásosabb tréningek tarthatók, illetve kommunikáció folytatható a Microsoft Windows Media Services 9 Series révén.

A Windows Server 2003 a legnagyobb és a legkisebb vállalatoknál is használható A nagy igénybevétel lekezelésére tervezett Windows Server 2003 az első olyan Windows kiszolgáló, amely támogatja a 64 bites Intel Itanium rendszereket. A Windows Server 2003 és az SQL Server 2000 kiszolgáló 64 bites kiadásának együttese új rekordokat állított fel az adatbázis-kezelési teszteken.

Az informatikusokat nem, vagy csak ideiglenesen foglalkoztató kisvállalkozások számára a Windows Server 2003 egyszerűbbé teszi a kiszolgáló kezelését, így ezek a szervezetek a technológia helyett az üzletvitelre koncentrálhatnak.

A Windows Server 2003 termékcsalád

A Windows Server 2003 termékcsalád minden olyan szolgáltatást tartalmaz, amely egy üzleti szempontból létfontosságú kiszolgálói Windows operációs rendszertől elvárható, legyen szó akár a biztonságról, akár a megbízhatóságról, a felügyelhetőségről vagy a skálázhatóságról.

  • Windows Server 2003 Datacenter Edition (32 és 64 bites változat)
  • Windows Server 2003 Enterprise Edition (32 és 64 bites változat)
  • Windows Server 2003 Standard Edition
  • Windows Server 2003 Web Edition
  • Windows Small Business Server 2003 (2003 harmadik negyedévétől lesz elérhető)
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!