JohnnyCage

Bezárja kapuit a Sony által támogatott játékfejlesztő

A játékfejlesztő eszközöket készítő Intrinsic Graphics bejelentette, hogy a társaság végelszámolást kezdeményezett, és leállítja tevékenységét. A társaság jelenleg vagyonának értékesítéséről folytat tárgyalásokat.

Az elmúlt péntek volt a Mountain View-i (Kalifornia) központú társaság 32 megmaradt alkalmazottjának utolsó munkanapja, mondta Paul Thomas vezérigazgató. "A társaság végelszámolás alatt áll" - tette hozzá a vezető.

Az Intrinsic vezetősége a múlt hétfőn döntött a Sony által támogatott, 1999-ben alapított társaság tevékenységének megszüntetése mellett, mivel a szoftverfejlesztő cégnek nem maradt elegendő pénze az életben maradáshoz, derült ki Thomas közleményéből. A vezető szerint a társaságot több potenciális vevő is megkereste, konkrét ajánlatot azonban csak néhányan tettek.


A cég a játékszoftverek különböző platformokra portolását tette egyszerűbbé

Thomas, aki a lehetséges vevőkről nem kívánt felvilágosítást adni, a jövő hétre várja a döntést a vagyon eladásáról. A vezető azt reméli, a vevő folytatni fogja az Intrinsic termékeinek fejlesztését, és technikai támogatást fog biztosítani a megoldás jelenlegi felhasználóinak.

Az Intrinsic ügyfelei között olyan cégek is megtalálhatók, mint a SEGA, és az Activision, amelyek a társaság technológiáját alkalmazzák a játékok grafikai rendszerének kialakításához. Thomas szerint a megoldás egyik legnagyobb előnye az, hogy számos platformon, így például PC-ken, és a PlayStation 2, Xbox, GameCube játékkonzolokon is használható.

Az Intrinsic megoldása, amely játékprogramonként 100 ezer dollárba került a játékfejlesztő cégeknek, megelőzte korát, állítja Thomas. A PlayStation 3 a platform komplexitása miatt sokkal nagyobb keresletet ébreszthetett volna a fejlesztőrendszer iránt, tette hozzá a vezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!