Spencer

Árcsökkentések és új termékek várhatók az AMD-től

Az Advanced Micro Devices (AMD) különböző források szerint arról értesítette a nagyobb disztribútor cégeket, hogy az újgenerációs Opteron processzorainak piaci debütálásával nagyjából egy időben csökkenteni fogja jelenleg forgalomban lévő Athlon XP processzorainak az árát.

Ezen információ vélhetően több egy egyszerű pletykánál, ugyanis mivel a nagy konkurens Intel a közeljövőben ugyancsak árcsökkentés bejelentésére kényszerül, több mint logikus, hogy az AMD is hasonlóképp kíván cselekedni.

Sajnos arról egyelőre nincs információnk, hogy a sunnyvale-i székhelyű chipgyártó pontosan mely termékeinek árát kívánja csökkenteni, mint ahogy egyelőre azt sem lehet tudni, hogy ezen árcsökkentések mértéke mekkora lesz. Egyes források tudni vélik, hogy a legjelentősebb árcsökkentésekre az AMD jelenlegi csúcsprocesszorai esetében kell számítanunk, tehát aki Athlon XP 2800+, illetve Athlon XP 3000+ típusjelzésű processzort kíván vásárolni, az jobban teszi, ha vár még egy-két hetet a vásárlással. Várakozások szerint egyébként kissebb-nagyobb mértékben a chipgyártó középkategóriás processzorai is olcsóbbak lesznek, vagyis a processzor vásárlással tulajdonképpen mindenkinek érdemes várnia egy kicsit.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az AMD immár hivatalosan is bejelentette, hogy a következő Barton magos Athlon XP processzorai az eddigi 333 MHz-es helyett immár 400 MHz-es frekvenciával fognak rendelkezni. Nos ezen legújabb Athlon XP chipekre már nem kell sokat várnunk, ugyanis az AMD vélhetően április második felében lerántja majd róluk a leplet. A cég legújabb csúcsmodellje, az Athlon XP 3200+ nagyjából 500-600 dollárba fog kerülni, míg az eggyel alatta található, ugyancsak 400 MHz-es rendszerbusz frekvenciával rendelkező új Athlon XP 3000+ ennél valamivel olcsóbb lesz. Mint ismeretes, ezen új Athlon XP processzorok architekturális szempontból semmilyen változást nem fognak hozni, így marad a már jól ismert, 512 KB másodszintű gyorsítótárat tartalmazó Barton mag, illetve a 0,13 mikronos gyártási technológia. Az Athlon XP 3200+ egyébként 2,2 GHz-es, az új Athlon XP 3000+ pedig 2,1 GHz-es működési frekvenciával fog rendelkezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DIEGO #4
    már megtörtént, legalább is nálunk.

    a kiszemelt cpu-m eddig 449 euroba került, most megkaptam 260 ért.
  • Lazarus #1
    AMD rox!