JohnnyCage

Pakisztán blokkolja a szexoldalak elérését

A pakisztáni telekommunikációs szervek mintegy 1800 pornográf weboldal elérését blokkolták egy program keretében, amelynek célja az Internet megtisztítása a romlott tartalmaktól.

Pakisztán mintegy 1 millió internetezőjének több, mint 60 százaléka rendszeresen látogatja a különböző szex- és pornóoldalakat, mondta Zahir Mohammed Khan, a Pakistan Telecommunication Co. Ltd. (PTCL) állami tulajdonú telekommunikációs társaság egyik vezetője.

"Februárban indítottunk egy programot, amelynek célja, hogy blokkolja az efféle weboldalak elérését, és ezidáig mintegy 1800 ilyen weboldalt sikerült kiszűrni" - mondta Mohammed Khan egy telefonos interjú során. "Mivel azonban több millió ilyen weboldal létezik, nem lesz könnyű megvalósítani a tervet" - tette hozzá. Mohammed Khan szerint a társaság számos Iszlám-ellenes weboldalt is a tiltólistára tett.

A pakisztáni internetszolgáltatók szerint a szexoldalakat többnyire fiatalok látogatják, de a középkorúak is gyakran érnek el ilyen jellegű tartalmakat a Világhálón. Az ország nagyobb városaiban az utóbbi időben ezrével jelentek meg az internet kávézók, ahol a tizenévesek óránként akár már 0,35 dollárnak megfelelő összegért böngészhetik a szexoldalakat.

"A népszerűbb szexoldalakat nem lehet elérni, de találtunk helyettük újakat. Nem értem, miért avatkozik be a kormány ennyire az életünkbe" - mondta a 21 éves Waqas, aki vezetéknevét nem volt hajlandó megmondani. Khan szerint a közeljövőben már a jelenleg elérhető szexoldalak is tiltólistán lesznek. "Az elkövetkező hónapokban olyan szoftvert vezetünk be, amely minden ilyen weboldalt blokkolni fog."

Mohammed Anwar, aki egy kis internetkávézót működtet Karachiban, a látogatók számának 50 százalékos visszaesésére, valamint a felhasználók internetezéssel töltött idejének csökkenésére panaszkodik.

Khan szerint a tiltólista minden héten új weboldalakkal bővül, a jelenleg alkalmazott szűrőszoftver miatt kialakult sebességcsökkenés pedig az új szoftver bevezetésével meg fog oldódni. "Reméljük, hogy az emberek a tiltás hatására más, informatívabb oldalak felé fordulnak majd" - mondta a vezető hozzátéve, hogy egyelőre azonban az internetezők 25-30 százaléka még megpróbálja elérni a tiltott oldalakat. "Ezek az oldalak komoly problémát jelentenek társadalmunk számára. A kormány nem képes önállóan megküzdeni vele, ezért az internetszolgáltatók, és szülők segítségére is szükségünk van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #10
    gondolom a pakisztáni testvéreinket vezető diktátoroknál úgy űzik az undorító, gusztustalan szexet, hogy a korán olvasása közben rárecegtetnek a lábfejükre és utána seggbe rugják az asszonyállataikat.
  • Gabest #8
    Na majd jól megbombázza őket a pornó-lobby!
  • Munch #6
    A pornót nem lehet betiltani... ez egy ökörség.
  • EOX #1
    Na ha itt lenne ilyen, lennének ám tüntetések...