Spencer

600 millió dolláros új számítógépes rendszer az FBI-nál

Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája üzembe helyezte a mintegy 600 millió dollár értékű vadonatúj számítógépes rendszerét, a Trilogy-t, mely várhatóan óriási segítséget nyújt majd mind a bűnüldözésben, mind az FBI-nál felgyülemlő irathegyek csökkentésében. Az új rendszer fontosságát jól jellemzi, hogy az FBI vezetői szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda működésében 50 éve nem történt hasonló méretű változás.

Wilson Lowery, az FBI egyik igazgatója elmondta, hogy a vadonatúj számítógépes rendszert háromszáz FBI ügynök azonnal használatba is vette. Lowery elmondása szerint a nagy teljesítményű rendszer roppant fontos szerepet játszik abban, hogy az FBI által az elmúlt években, illetve évtizedekben összegyűjtött nyomozati anyagok rendszerezve legyenek, illetve, hogy az ezen anyagok között esetlegesen fellelhető párhuzamokat az ügynökök villámgyorsan észrevegyék.

A Trilogy ezenkívül döntő fontosságú lesz annak az úgynevezett Virtual Case File rendszernek a működtetésében, mely tavaly decemberben indított, az összes ismert bűnöző és terrorista adatait tartalmazó rendszert az összes FBI ügynök elérheti és tanulmányozhatja. Szakértők szerint az FBI új számítógépes rendszere rövid időn belül már több mint 100 TB adatot fog tárolni. A Trilogy elsősorban állami, helyi, szövetségi, törvényi és nyomozati adatokat fog tárolni, de ezenkívül számos multimédiás, hangot, képet, illetve háromdimenziós grafikát tartalmazó anyag is helyet kap majd rajta.

Amerikai polgárjogi szervezetek a Trilogy bejelentésével párhuzamosan azonnal felemelték a hangjukat azzal kapcsolatban, hogy az FBI az új számítógépes rendszert remélhetőleg nem használja majd a személyiségi jogok megsértésére, és ténylegesen csak a bűnözők és terroristák ellen veti majd be azt. Lee Tien, egy a számítógéphasználat szociális és jogi kérdéseivel foglalkozó szervezet vezetője szerint amennyiben a kormányzat, illetve az FBI nem a tőle elvárható módon bánik a nagy teljesítményű számítógépeivel, illetve az azokon tárolt óriási adattömeggel, az alaposan aláaknázhatja a személyiségi jogokat. Tien reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az FBI a 21. század technológiáját képviselő Trilogy-t megfelelő módon fogja felhasználni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e-jay #3
    :: Palace Portal ::
    A Warez Alliance tagja.
    Albumok, Maxik, Single-k, Oldiezok, mindössze 160Ft+ÁFÁ-ÉRT! Ezt a lehetőséget te sem hagyhatod ki!
    http://palace.cjb.hu
  • pschio #2
    :) aztan mire kell az a 100terabyte??? warezolnak azok is nem nyomoznak! megy a film csereles meg az mp3mak belso halon valo terjesztese kesz bunbarlang az is de azert ha valaki tud akkor adjon mar egy accot! :D pschio