JohnnyCage

Játéknak álcázza magát az új féregprogram

Egy olyan, e-mailen, valamint fájlcsere hálózatokon terjedő féregprogram jelent meg az Interneten, amely egy lövöldözős játék "mögött" bújik meg.

A Bibrog-B elnevezésű féregprogram a napokban jelent meg, és közepes ütemben terjed e-mailen, valamint fájlcsere hálózatokon keresztül. Az új vírus azonban sokkalta trükkösebb közelmúltban elterjed társainál: Aktivizálódása után nem csak rosszindulató kódját futtatja le, de egy valódi, lövöldözős játékot is elindít. A működő játék azt a tévhitet ébresztheti a felhasználókban, hogy a fájl tényleg egy játék, így lecsökkenti az esetleges "gyanakvás", illetve lebukás esélyét.

Mialatt a lövöldözős játék fut, a vírus felmásolja magát a számítógép merevlemezére, és felkészül az e-mailen, illetve fájlcsere hálózatokon keresztül történő további terjedésre. A Bibrog-B az Outlook címjegyzékében található összes e-mail címre továbbküldi önmagát.

A féregprogram rosszindulatú "töltete" módosítja a felhasználó internet böngészőjét, amely ezekután módosítva jelenít meg olyan weboldalakat, mint a Hotmail, a Citibank, az MSN, illetve a Yahoo weblapjai. A számítógépes biztonsági cégek szerint ez a funkció felhasználónevek, és hozzá tartozó jelszavak megszerzésére szolgálhat. - Sokan azt hiszik, az a legrosszabb, amit egy vírus tehet, hogy letörli a merevlemezen tárolt adatokat. A titkos adatok, mint például bankkártya számok ellopása azonban ennél sokkal nagyobb veszélyeket rejt - mondta Graham Cluley, a Sophos Anti-Virus technológiai tanácsadója.

A Bibrog féreg e-mailen keresztül egy futtatható csatolt fájlban érkezik, és csak abban az esetben tudja megfertőzni a számítógépet, ha a felhasználó megnyitja ezt a csatolt fájlt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RpPRO #6
    esetleg nem kell megnyitni egy vadidegen csatolt file-t :)))) Vagy megis?
  • Bonewerkz #5
    ecceru, nem kell outlookot hasznalni
  • Pheel #3
    Én meg nem vagyok béna, hogy megfertőzzön egy ilyen trágyalé :)
  • [HUN]PAStheLoD #1
    ezért nem használom a bankkártyámat a gép 20 méteres körzetében :DD