JohnnyCage

Kínába telepíti a PS2 gyártását a Sony

A japán elektronikai óriás a jövő évben Kínába telepíti a PlayStation 2 játékkonzolok gyártását, hogy tovább csökkenthesse az előállítás költségeit, illetve esetlegesen a készülékek árát.

Mint Koichiro Katasurayama, a Sony egyik szóvivője a hannoveri CeBit kiállításon bejelentette, a társaság a jövő évben olyan kínai gyártókhoz telepíti a PlayStation 2 játékkonzolok gyártását, mint a Hon Hai Precision Industry Co., illetve a tajvani ASUSTeK Computer Inc. kínai leányvállalata. Az elektronikai óriás ezzel egyidőben leállítja a játékkonzol japán gyártását, amely jelenleg a teljes gyártókapacitás mintegy felét teszi ki.

A Sony tervezett lépése anyagi megfontolásból teljesen logikus, mivel a szerelési költségek Kínában mintegy 95 százalékkal olcsóbbak, mint az Egyesült Államokban, de a japán, illetve tajvani gyártásnál is jóval alacsonyabbak.

A Sony terve azonnal spekulációt váltott ki, amely szerint a társaság a játékkonzol olcsóbb előállításának köszönhetően a jövőben tovább mérsékelheti a készülék piaci árát, és ezzel újból fellendítheti a PS2 eladásait. A PlayStation 2 jelenleg 199 dolláros áron kapható, ugyanannyiért, mint amennyibe a rivális Microsoft Xbox készüléke is kerül.

A vezető játékkiadók képviselőinek közelmúltbeli nyilatkozatai szerint elképzelhető, hogy a Sony az idei évben nem csökkenti a PlayStation 2 játékkonzol kereskedelmi árát, mivel a társaság várhatóan így is tartani tudja 2003-as eladási terveit. A kiadók viszont attól tartanak, hogy a várakozásoktól esetlegesen elmaradó PS2 eladások esetén a játékszoftverek eladási mutatói sem érik el a tervezett szintet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!