JohnnyCage

A Sony 1 millió online játékosra számít

A japán szórakoztatóelektronikai óriás Sony Corp. a napokban bejelentette, hogy március végéig mintegy 1 millió PlayStation 2 hálózati adaptert tervez értékesíteni. Mindez a társaság korábbi előjelzéseinek kétszeresét jelenti.

A PlayStation 2 hálózati adaptere tavaly nyáron jelent meg a piacon. Az Ethernet vezérlőt, illetve modemet tartalmazó csomag mind a szélessávú, mind a telefon modemes internetkapcsolattal rendelkező játékosok számára hozzáférhetővé teszi a játékkonzolhoz kínált online játékszolgáltatásokat.

Kezdetben a társaság várakozásai meglehetősen szerények voltak a 40 dolláros csomaggal kapcsolatban, mivel a játékkiadók nem jeleskedtek az online játékszolgáltatások bevezetésében. Ennek oka elsősorban a szolgáltatások magas költségvonzatában, illetve a megtérülés bizonytalanságban keresendő.

A Sony elsősorban a szoftveróriás Microsofttal versenyez az online játékszolgáltatások piacán. A Microsoft tavaly novemberben adta ki Xbox Live játékszolgáltatását az Xbox játékkonzolhoz, és azóta valamivel több, mint 350 ezer előfizetőt szerzett.

A Microsoft komoly erőfeszítéseket tesz online játékszolgáltatásának elterjesztése érdekében, mivel a társaság az Xbox Live-val kívánja megkülönböztetni saját játékkonzolját a rivális megoldásoktól. Az Xbox Live ennek megfelelően számos tekintetben különbözik a Sony megoldásától. A szoftveróriás szolgáltatása a tökéletes játékélmény érdekében csak szélessávú hozzáférésen keresztül érhető el, ráadásul magát a játékszolgáltatást is a Microsoft nyújtja, és nem hagyja azt a játékkiadókra, mint a Sony.

A Sony a szolgáltatás működtetését a játékkiadókra bízza, akik extraszolgáltatásként kínálják az online játék lehetőségét vásárlóiknak.

Mint David Cole, a DFC Intelligence piackutató cég elemzője elmondta, az 1 milliós felhasználói tábor kitűnő eredmény a Sony-tól, főleg az elérhető játékszolgáltatások meglehetősen korlátozott számának fényében. "Számos fejlesztő várakozó álláspontot választott. A mostani 1 milliós eredmény minden bizonnyal fel fogja kelteni az érdeklődésüket. A közeljövőben várhatóan számos új online játékszolgáltatás fog megjelenni" - mondta Cole.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #3
    Így is lesz szenvedés a sávszél miatt.
  • gz8 #1
    Rám ne számítson...