Spencer

Egyre kelendőbbek a digitális fényképezőgépek

Előrejelzések szerint 2003-ban mintegy 35 százalékkal több digitális fényképezőgép fog forgalomba kerülni, mint a tavalyi esztendőben, viszont a legfrissebb jelentések arról szólnak, hogy az idei év első hónapjában jelentősen, megközelítőleg 18 százalékkal kevesebb digitális fényképezőgép talált gazdára, mint 2002 decemberében. Mondanom sem kell, hogy mindez annak tudható be, hogy az év végén tradicionálisan sokkal több terméket lehet eladni, mint az év bármely más időszakában, majd ezt követően az év első hónapja, január megszokottan gyenge eladási mutatókat képes csak felmutatni.

Az Egyesült Államokbeli Photonics Industry and Development Association (PIDA) szerint a relatíve gyenge januári eladási mutatóktól nem kell megijedni, inkább előre kell tekinteni, ugyanis amennyiben az előrejelzéseknek hinni lehet, 2003-ban már nem kevesebb mint 34,6 millió digitális fényképezőgépet fognak eladni világszerte. Összehasonlításképp, tavaly ugyanezen piaci szegmensben még csak 25,6 millió darab fényképezőgépet hoztak forgalomba.

A Japánban székelő Japan Camera Industry Association (JCIA) az említett amerikai szervezethez hasonlóan megállapította, hogy idén januárban jelentősen kevesebb digitális fényképezőgép került forgalomba, mint tavaly, emellett viszont felhívja a figyelmet arra, hogy idén januárban nem kevesebb mint 154 százalékkal több japán gyártmányú digitális fényképezőgépet adtak el, mint az előző év hasonló időszakában. Konkrétan ez azt jelenti, hogy míg tavaly januárban csak 833 ezer, addig januárban már valamivel több mint 2,1 millió darab japán gyártmányú digitális fényképezőgép talált gazdára.

A JCIA jelentéséből többek közt az is kiderül, hogy az új digitális fényképezőgépek nem meglepő módon egyre nagyobb felbontással és egyre szélesebb szolgáltatási körrel rendelkeznek. Érdekes adat, hogy a japán gyártók által idén januárban leszállított digitális fényképezőgépeknek már közel 60 százaléka 3 megapixeles, vagy ennél nagyobb felbontással rendelkezett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!