SG.hu

A Windows XP bevezetéséhez szükséges idő akár 67 százalékkal is csökkenthető

A Microsoft ma jelentette be azon eszközök frissített verziójának az új Desktop Center webhelyen való megjelenését, melyekkel a vállalatok kiértékelhetik és bevezethetik a Windows XP Professional és az Office XP rendszert. A Microsoft becslése szerint ezen eszközök segítségével a vállalatok a Windows XP operációs rendszert akár 67 százalékkal rövidebb idő alatt vezethetik be, mint a Windows 95, a Windows 98 vagy a Windows NT 4 rendszert, mivel egyszerűbbé tehetik az alapvető folyamatokat, például az alkalmazáskompatibilitás tesztelését és a biztonsági frissítések telepítését.

"Az alkalmazáskompatibilitás az egyik legsarkalatosabb kérdés a Windows XP bevezetését most fontolgató vállalatok számára" - mondta Michael Silver, a Gartner Inc. kutatási igazgatója. "Nem ritka, hogy egy vállalatnak több száz vagy akár több ezer alkalmazás kompatibilitását is ellenőriznie kell egy új operációs rendszer bevezetése előtt."

A Microsoft által kifejlesztett Windows XP Application Compatibility Toolkit (ACT) 2.6 segítségével jelentősen csökkenthető a Windows XP rendszeren futtatni kívánt alkalmazások teszteléséhez és frissítéséhez szükséges idő. Amellett, hogy az eszközkészlet segít az alkalmazások kiértékelésében és tesztelésében, segítségével a rendszergazdák módosíthatják is az alkalmazásokat, hogy optimálisan fussanak Windows XP rendszeren. Egy nemrég közzétett, a BearingPoint Inc. (korábbi nevén KPMG Consulting) által auditált felmérésben a Microsoft kilenc vállalat több mint 800 alkalmazásának teszteléséhez használta az eszközkészletet, és azt találta, hogy a Windows XP a telepíteni kívánt alkalmazások több mint 95 százalékával kompatibilis.

"A vállalatok jelezték felénk, hogy jobb eszközöket és forrásokat igényelnek a bevezetéshez" - mondta Rogers Weed, a Microsoft Windows termékekért felelős alelnöke. "Az eszközkészlet a tesztelés terhének nagy részét leveszi a vállalatok válláról, és a kompatibilitási problémáknak az operációs rendszer egész vállalatra kiterjedő bevezetése előtti felismerésével zökkenőmentesebbé teszi a folyamatot."

A frissített portál a Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) 1.1 eszközt is tartalmazza. Az új elemzőeszköz megvizsgálja, hogy az asztali számítógépekről mely biztonsági frissítések és szervizcsomagok hiányoznak, és felismeri a helytelen rendszerkonfigurációs beállításokat is. Az átvizsgálás befejezése után az elemzőeszköz minden megvizsgált asztali gépről elkészít egy XML alapú biztonsági jelentést. A Windows alapú rendszerek helyi és távoli átvizsgálásához az elemzőeszköz grafikus és parancssori kezelőfelületet is biztosít.

A Desktop Deployment portálon további frissített és továbbfejlesztett eszközök és források is találhatók, melyekkel a vállalatok kiértékelhetik és bevezethetik a Windows XP Professional és az Office XP rendszert. A portálon megtalálhatók a következők: számológép a megtérülés kiszámításához, mellyel az informatikai vezetők meghatározhatják a Windows XP-re való átállás üzleti értékét; Rendszerelőkészítő eszköz, mellyel csökkenthető a bevezetéshez szükséges rendszerképek száma; a nagyméretű bevezetési projektekhez segítséget nyújtó útmutatók, emellett a portálról könnyen elérhetők a bevezetéssel kapcsolatos más források is, mint például a TechNet, szolgáltatások, tudásbáziscikkek, a bevezetéshez segítséget nyújtó partnerek adatai és a rendszert korán bevezetők bevált módszerei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!