JohnnyCage

Áremelkedés várható az LCD kijelzők piacán

A dél-koreai Samsung Electronics és LG.Philips LCD bejelentette, hogy emelni kívánje a 15, illetve 17 colos LCD kijelzők márciusi nagykereskedelmi árát.

A Samsung Electronics, illetve az LG Electronics és a Philips Electronics közösvállalataként ismert LG.Philips LCD cég együttesen a világ LCD piacának mintegy 40 százalékát teszi ki. A két társaság lépései ezért döntő befolyással vannak a folyadékkristályos kijelzők piacának alakulására.

A Korea Economic Daily üzleti napilap írása szerint a két dél-koreai gyártó most azt tervezni, hogy az elkövetkező hetekben mintegy 3 - 5 százalékkal megemeli a 15, illetve 17 hüvelykes LCD kijelzők nagykereskedelmi árát. Amennyiben ez megtörténik egy 15 colos LCD kijelző ára hozzávetőleg 170-180 dollár, egy 17 colos változaté pedig 260-270 dollár lesz, állítják egyes, független ipari szakértők.

A lépést a Samsung, illetve az LG.Philips szerint az indokolja, hogy a 15 és 17 colos LCD kijelzők iránti piaci igény az elmúlt év vége óta folyamatosan növekedik, és rendkívül élénknek mondható. A 15 colos képátlójú LCD kijelzők ára 2002 végén korábban nem látott alacsony szintre süllyedt. Egy ilyen kijelzőért azóta hozzávetőleg 164 dollárt kérnek a gyártók.

Mivel azonban a piaci kereslet egyre erőteljesebb az LCD kijelzők iránt, a gyártók pedig képtelenek eleget tenni a megrendeléseknek, a jövő hónaptól előreláthatólag 10 dollárral emelkedik a folyadékkristályos kijelzők nagykereskedelmi darabára, közölte a Woori Securities egyik elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #1
    éljen a kapitalizmus! :)