JohnnyCage

A Microsoft csatlakozott a DVD+RW szövetséghez

A szoftveróriás Microsoft a jövőben aktívabb szerepet szeretne betölteni az írható- és újraírható DVD formátumok fejlesztésében, illetve általános elterjesztésében.

A DVD+RW Alliance szövetség bejelentése szerint a Microsoft csatlakozott a szervezethez, így annak teljes értékű tagja lesz, és a jövőt illető irányelvekbe, döntésekbe is beleszólhat majd. A DVD+R/RW formátumokat támogató DVD+RW Alliance jelenleg olyan vezető tagokat tudhat soraiban, mint a Philips Electronics, a Sony Electronics, a Hewlett-Packard (HP), a Dell Computer, a Ricoh, a Thomson Multimedia, a Yamaha, és a Mitsubishi Chemical (Verbatim).

A rivális DVD Forum szövetség a DVD-R/RW formátumokat támogatja, és a Pioneert, az Apple Computert, a Hitachit, az NEC-t, a Samsungot, és a Sharpot tömöríti.

A Microsoft mostani lépése nem jelent azonban különösebb meglepetést. A társaság a tavalyi WinHEC konferencián ugyanis már bemutatott egy szoftvert, amely a Windows következő változatában már megtalálható lesz, és segédprogramok nélkül is lehetővé teszi a DVD+R/RW lemezek írását az operációs rendszer alatt. A szoftveróriás egyébként a DVD-RAM formátumot is támogatja.

"A Microsoft elkötelezte magát amellett, hogy biztosítsa a PC-k, illetve szórakoztatóelektronikai eszközök közötti kompatibilitást" - mondta Tom Phillips, a Windows Hardware Experience Group csoport menedzsere. "A Microsoft boldog, hogy a DVD+RW Alliance tagja lehet, és támogathatja a Mount Rainier technológiával együttműködő DVD szabványokat."

A Mount Rainiert a Compaq, a Philips, a Sony, és a Microsoft dolgozta ki, célja pedig az, hogy az operációs rendszert képessé tegye a különféle újraírható adattároló médiák kezelésére. A megoldás először a CD-RW technológiát támogatta, a DVD+RW támogatás pedig csak később jelent meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #4
    szóval beszivárogtak. újfent!
  • vax #3
    Persze fontos az iró szoftver. Na mindegy késő van megyek aludni.
  • vax #2
    Nem elsősorban az iró szoftver a lényeg hanem a dvd drive. Na mindegy. Legalábbis eddig igy volt.