Franczy

Az Intel bevizsgálta a Samsung és a Hynix DDR400-as memóriáit

A Samsung Electronics Company munkatársai bejelentették, hogy a cég DDR400-as (Double Data Rate) SDRAM memóriáit az Intel alapos teszteknek vetette alá.

A tesztek azzal zárultak, hogy az Intel kijelentette: a Samsung DDR400-as memóriái tökéletes minőségűek és minden további nélkül használhatók a közeljövőben debütáló, jelenleg Springdale fejlesztési kódnevet viselő alaplapi chipkészletekkel. A dél-koreai gyártó képviselői elmondták, hogy az immár az Intel által is bevizsgált DDR400-as memória termékcsaládba többek közt 128 Mbit és 256 Mbit kapacitású memóriachipek, valamint 128 Mbyte, 256 Mbyte és 512 Mbyte kapacitású memóriamodulok tartoznak.

"A Samsung a kezdetektől fogva kiállt a DDR400-as memóriák mellett. DDR400-as memóriákat a világon először a Samsung jelentett be, és elmondható, hogy az ilyen nagy sebességű DDR SDRAM memóriák tömeggyártására is a világon először a Samsung volt képes. Kijelenthetem, hogy a Samsung mára már akkora DDR400-as gyártókapacitással rendelkezik, hogy számára nem jelenthet gondot a világpiaci igények maximális kielégítése" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Tom Quinn, a Samsung San Jose-i marketing részlegének alelnöke. Quinn elmondta, hogy a DDR400 memóriák iránt már a közelmúltban is egyre nagyobb igény mutatkozott, azonban ezen memóriák iránt várhatóan minden korábbinál nagyobb igény mutatkozik majd azt követően, hogy az Intel megkezdi vadonatúj, DDR400 kompatibilis chipkészletének, a Springdale-nek a forgalmazását. A Samsung egyébként 2002 márciusában jelentette be első DDR400 memóriáit.

A Samsungéhoz hasonló bejelentést tett a Hynix Semiconductor is. Az ugyancsak dél-koreai székhelyű memóriagyártó munkatársai konkrétan arról számoltak be, hogy az Intel sikeresen letesztelte a Hynix 256 Mbit kapacitású DDR400-as SDRAM memóriachipjeit, és kijelentette róluk, hogy tökéletesen kompatibilisek a már említett Springdale chipsettel. Farhad Tabrizi, a Hynix marketing részlegének az alelnöke elmondta, hogy a cégnél már javában folyik a 256 Mbit-es DDR400-as chipek gyártása, és nemrégiben megkezdődött az 512 Mbit kapacitású, ugyancsak DDR400 kompatibilis memóriachipek próbagyártása is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!