Franczy

Itt az új Office béta, hol az új Office béta?

A Microsoft szerdán egyes programtesztelők és bizonyos vállalati partnerei számára véletlenül elérhetővé tette következő generációs irodai szoftvercsomagjának, az Office-nak a második tesztverzióját. Konkrétan az történt, hogy az Office 2003 Beta 2 nem kívánatos módon felkerült a Microsoft Developer Network (MSDN) webhelyére, majd az egyik internetes portál jelzésére a Microsoft munkatársai rövid időn belül le is vették onnan a szoftvert. E

lmondások szerint a Microsoft munkatársai először nem akarták elhinni, sőt tagadták, hogy a korábban Office 11 fejlesztési kódnevet viselt szoftver egyelőre nem publikus új tesztverziója felkerült az MSDN webhelyére, azonban rövid időn belül rá kellett ébredniük arra, hogy tévedtek.

A szoftvercég szóvivője az esetet követően bejelentette, hogy az Office 2003 Beta 2 lekerült az MSDN website-járól, azzal kapcsolatban azonban nem kívánt nyilatkozni, hogy egyes Microsoft munkatársak gondatlanságából kifolyólag vajon hányan juthattak hozzá a szoftverhez, mely egyébként elmondások szerint mintegy hat órán keresztül volt elérhető az MSDN-en. Az Office 2003 fejlesztései a legnagyobb rendben folynak - mondta a szóvivő, aki elárulta, hogy a véletlenül kiszivárgott szoftver az Office 2003 Beta 2 végleges verziója volt. A Microsoft korábban egyébként arra tett ígéretet, hogy az Office 2003 Beta 2-t még ebben a negyedévben elérhetővé teszi a tesztelők viszonylag széles körében. Különböző források szerint a Microsoft a napokban már hivatalosan értesítette partnereit, hogy rövid időn belül kezükbe vehetik majd a szoftver második tesztverzióját.

Mint ismeretes, az Office 2003 Beta 1 verziója tavaly októberben készült el, amikor is összesen mintegy 12 ezer tesztelő kezdte meg a szoftver alapos átvizsgálását. Ezen 12 ezer tesztelőnek egyébként több mint fele a Microsoft munkatársai közül került ki. Szokásához híven a szoftvercég az Office 2003 második tesztverzióját már jóval szélesebb körben kívánja letesztelni. Emlékezetes, hogy az Office 2003 elődjének, az Office XP-nek a második béta verzióját mintegy 500 ezer felhasználó tesztelte világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #5
    ez mind szép és igaz, de az átlag user a munkahelyén ezt szokta meg
  • Csatti #4
    Azert nem ilyen egyszeru a helyzet, elosszor is mindenkinek mas reszeire van szuksege a programnak. Pl. en mernokkent es mernokhallgatokent gyakran hasznalom az egyetlenszerkesztot, mig egy bolcsesz iranyitottsagu ember az se biztos, hogy tud rola, de ha kiszednek en nagyon morcos lennek. Masodszor pedig uzleti szempontbol lenne gazos, ha semmi uj sincs akkor nem lehet eladni. Velemenyem szerint inkabb egy LE verzionak volna ertelme igazan, ami csak egy jo szovegszerkesztot tartalmazna mindenfele sallang nelkul az atlag home usereknek az eredti ar toredekeert, es vmi olyan kikotessel, hogy csak otthoni hasznalatra vasarolhato.
    Az igazsag az, hogy van ehhez hasonlo alternativa az otthoni felhasznalok szamara mar regen, pl. valamelyik star office, magyar office vagy hasonlo, esetleg egy linux disztribucio irodai programcsomagokkal, pl. a legujabb suse/t mar konnyebb telepiteni mint az XP-t, es a hardvereket is jobban felismeri (sajat tapasztalat).
  • Mike at home #3
    ja
    a 99%-at ki sem hasznalja senki

    kellene vmi kevesbe ormotlan
    meg kene vizsgalni mit hasznalnak belole es mit nem