JohnnyCage

Erotikus képeket ígér az új féregprogram

Catherine Zeta-Jones "meztelen igazságának" felfedését ígéri az a fájlcsere hálózatokon, illetve IRC-n terjedő vírus, amely a napokban bukkant fel a világhálón, és hátsó kaput nyit a megfertőzött számítógépeken.

Az antivírus szoftverek fejlesztésével foglalkozó Sophos bejelentése szerint az új vírus a KaZaA fájlcsere hálózatán, illetve az IRC azonnali üzenetküldő rendszeren terjed, és Catherine Zeta-Jonesról, Britney Spearsről, Shakiráról, valamint több egyéb hírességről ígér leleplező, illetve erotikus fotókat. A fertőzött fájlok a képek helyett egy olyan vírust tartalmaznak, amely megnyitása esetén hátsó kaput hoz létre a felhasználó számítógépén.

A Sophos közleménye szerint a hátsó kapu (backdoor) lehetővé teszi a hackerek számára, hogy könnyedén bejussanak a megfertőzött rendszerekbe, hozzáférjenek azok bizalmas adataihoz, tetszőleges kódot futtassanak le rajtuk, vagy elosztott támadáshoz használják fel őket.

A számítógépes biztonsági cég szerint a féregprogram írója feltehetően azért választotta Zeta-Jones nevét, mert a híres színésznő közelmúltbeli esküvőjéről egy bulvárlap engedély nélkül jelentetett meg képeket. A lapot Zeta-Jones, valamint férje, Michael Douglas nemrégiben beperelte.

A Sophos ezidáig nem kapott felhasználói bejelentést az új vírus fertőzéséről, de a társaság javasolja a frissített vírusdefiníciós adatbázissal ellátott vírusírtó programok használatát az esetleges fertőzés elkerülése érdekében.

Az új féreg által használt módszer már nem új. A közelmúltban számos olyan e-mail vírus terjedt el a Világhálón, amely hírességekről ígért erotikus fotókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ozzy #3
    Kiváncsi lennék, hogy néz ki több kiló smink nélkül?
  • Power #2
    Azért ez a melltartó igencsak nagyobbnak mutatja, mint valójában :-)
  • NasaTm #1
    Amiota Douglas van Zeta-val azota Zeta elegge lelakotnak tunik. :)
    Bar ezen a kepen elmegy.
    Csak be ne pereljenek ezert a szemrehanyo vallomasomert Zeta-ek :))))