Franczy

DVD-írós új Toshiba notebookok

A Toshiba America Information Systems két olyan vadonatúj, többek közt DVD-íróval is felvértezett hordozható számítógéppel rukkolt elő, melyet elsősorban otthoni használatra, az asztali számítógépek felváltására szán a japán székhelyű gyártó.


Satellite 1955
A keresztségben Toshiba Satellite 1955-S805, illetve Toshiba Satellite 2455-S305 nevet kapott notebook újdonságokban nem mobil chipek, hanem eredetileg asztali számítógépekben történő felhasználásra szánt, teljesen hagyományos Intel processzorok kaptak helyet. Mindez persze nem számít újdonságnak, hiszen az elmúlt hónapokban hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a notebookgyártók az alacsonyabb árak érdekében jelentősen olcsóbb, bár nagyobb fogyasztású asztali processzorokkal szerelik fel számítógépeiket.


Satellite 2455
Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a Toshiba nem az egyetlen olyan cég, mely mostanság notebookokkal szeretné felváltani az otthoni asztali számítógépeket, ugyanis a gyártók kezdenek rájönni, hogy a vásárlók részéről egyre nagyobb igény mutatkozik az olyan, az asztali rendszereknél sok esetben alig drágább notebookok iránt, melyek egyrészt nagy teljesítményükről, másrészt roppant kis helyfoglalásukról ismerszenek meg. Ezek az újgenerációs notebookok immár akkora számítási és grafikus teljesítménnyel rendelkeznek, hogy lényegében minden további nélkül futtatni lehet rajtuk különböző tervező szoftvereket, multimédiás alkalmazásokat és játékokat is.

A Toshiba kínálatában egyébként már ezt megelőzően is megtalálható volt egy az asztali rendszerek felváltására hivatott, többek közt DVD-íróval is felszerelt notebook, a Satellite 5205-S703, azonban a gyártó ezen hordozható rendszere sok felhasználó számára még túlontúl drága volt, csakúgy mint például az Apple Computer hasonló kategóriás Superbookja, mely nem kevesebb mint 2799 dollárba kerül. Ezzel szemben a most debütált Satellite 2455-S305 csak 2099 dollárba kerül, és ezen árért a vásárlók egy 2,4 GHz-es Intel Pentium 4 chippel, 512 MB memóriával, 60 GB-os merevlemezzel, Nvidia GeForce4 420 Go grafikus vezérlővel és egy DVD-R/RW meghajtóval felszerelt notebookot vihetnek haza. A Satellite 1955-S805 némileg többe, egész pontosan 2299 dollárba kerül, viszont esetében a felszereltség részét képezi többek közt egy 2,53 GHz-es Pentium 4 chip, egy GeForce4 440 Go grafikus megoldás, valamint egy óriási, 16 colos képátlójú LCD kijelző.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!