JohnnyCage

Elhunyt a Microsoft csalással vádolt ex-vezetője

Néhány nappal ezelőtt elhunyt Daniel Feussner, a szoftveróriás Microsoft korábbi menedzsere, aki ellen büntetőeljárás folyt a társaság szoftvereinek illegális terjesztése miatt.

Mint korábban beszámoltunk róla, Feussner mintegy 9 millió dollár illegális haszonra tett szert azzal, hogy a Microsoft alkalmazottjaként nagymennyiségű szoftvert vásárolt fel akciós áron, majd jóval drágábban értékesítette azt különböző vállalatok felé.

A Microsoft a piaci árnál sokkal olcsóbban kínálja szoftvereit a társaság munkatársainak, a cég szabályzatában azonban tiltja az így megvásárolt szoftverek továbbértékesítését. Feussner azonban visszaélt vezető pozíciójával, és jelentős mennyiségű Microsoft szoftvert vásárolt meg akciós áron továbbértékesítési szándékkal.

Miután a vezető tevékenységére fény derült, a szoftveróriás azonnal elbocsátotta Feussnert. A korábbi Microsoft menedzsert a rendőrség néhány nappal később letartóztatta, majd büntetőeljárást indított ellene. Feussnert nem sokkal később óvadék ellenében elengedték, így szabadon használhatta sportautóit, és jachtját, amelyeket a csalással szerzett pénzből vásárolt.

A 32 éves Feussnert az elmúlt hetekben állítólag a Bellevue-i (Washington) Overlake Hospital Medical Centerben tartották gyógykezelés alatt, amikor váratlanul elhunyt. Az előzetes orvosszakértői vélemény szerint a korábbi Microsoft vezető több szerve is felmondta a szolgáltatot, de a halál pontos okát csak a részletes vizsgálat fogja kideríteni.

"Mélységesen elszomorít bennünket ez a tragikus esemény, és részvétünket fejezzük ki Daniel családjának, és barátainak" - mondta Stacy Drake, a Microsoft egyik szóvivőnője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #14
    az isten nyugosztalja bűnös lelkét, azt hittem már billgéc patkolt el.
  • awender #12
    És pont mikor lebukott, el is patkolt :)
  • [HUN]PAStheLoD #7
    Feussnert nem sokkal később óvadék ellenében elengedték, így szabadon használhatta sportautóit, és jachtját, amelyeket a csalással szerzett pénzből vásárolt.


    ez is amerika ? suxx
  • Gabest #6
    Nem mert biztos a seggéig ért és ott már volt egy :P