Franczy

Megkezdődött a 3,06 GHz-es Xeonra épülő rendszerek népszerűsítése

Habár az Intel hivatalosan még be sem jelentette legújabb, immár 3,06 GHz-es működési frekvenciával rendelkező Xeon processzorát, a nagyobb számítógépgyártó cégek, így például a Dell Computer és a Hewlett-Packard weboldalain már meg is kezdődött az ezen új Xeon chip köré épülő szerver számítógépek, illetve munkaállomások népszerűsítése.

A világ elsőszámú chipgyártójaként nyilvántartott Intel Xeon fronton legutóbb a 2,6 GHz-es, 2,66 GHz-es, valamint a 2,8 GHz-es frekvenciájú Xeon processzorokról, valamint a velük kompatibilis chipsetekről rántotta le a leplet, a 3,06 GHz-es új csúcsmodell hivatalosan pedig valamikor ebben a negyedévben fog bemutatkozni.

A minden korábbinál nagyobb számítási teljesítménnyel kecsegtető 3,06 GHz-es Intel Xeon processzorokkal elsők közt a Dell Computer-féle Precision 450, illetve Precision 650 típusjelzésű munkaállomások esetében találkozhatunk majd. Tudni lehet, hogy egy 2,8 GHz-es frekvenciájú Xeonnal, illetve egy az új, 3,06 GHz-es Xeonnal felvértezett Precision 450-es munkaállomás közt a forgalmazás kezdetekor mintegy 200 dollárnyi árkülönbség lesz. A Dell Computer kínálatában fellelhető legolcsóbb, csúcskategóriás Xeon chippel szerelt munkaállomás ára egyébként 2237 dollár lesz.


HP xw8000
A Dell Computerrel párhuzamosan a Hewlett-Packard is megkezdte a közeljövőben debütáló új Intel Xeon processzorra épülő rendszerei reklámozását. Az említett új Intel processzorral a kezdetekben két munkaállomás, a HP xw6000, valamint a HP xw8000 esetében futhatunk majd össze. Érdekesség, hogy míg a Dell Computer csak 200 dollárral kínálja drágábban a 3,06 GHz-es chippel szerelt rendszerét, mint a 2,8 GHz-est modelljét, addig a Hewlett-Packard xw6000-es munkaállomása esetében ugyanezen felár eléri a 400 dollárt. Aki a Hewlett-Packardtól a közeljövőben 3,06 GHz-es Xeonnal szerelt munkaállomást kíván vásárolni, annak a legszegényesebben felszerelt konfigurációért is 2446 dollárt kell majd fizetnie.

Az immár 3,06 GHz-es frekvencián ketyegő Intel Xeon hivatalos bemutatkozására tehát egy darabig még várnunk kell, csakúgy, mint a vele egy időben debütáló, kereken 3 GHz-es frekvenciájú Xeon chipre is. Az említett két processzort az Intel egyaránt 700 dollár körüli áron kívánja forgalmazni, a kettejük közti különbség pedig abban rejlik, hogy míg a 3 GHz-es modell 400 MHz-es, addig a 3,06 GHz-es verzió 533 MHz-es rendszerbusz frekvenciával rendelkezik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #4
    :)
    van valamelyikotoknek ilyen cucca? en csak azt tudom hogy haver kodolt videot egy dual xeon 2.8-al, es egy dual athlon mp 2400+ -al. Xeon 12,5 ora alatt vegzett, Athlon 11 ora alatt. (hyperthreadinget bekapcsolva 20 szazalekot lassult a moka..) Mondjuk o valamennyire ott van a szeren a temaban, valami olyasmit mondott hogy ez azert van mert a memoriaelerese szarabb a xeonnak, viszont van amiben az a gyorsabb. Szoval hogy melyik a jobb/rosszabb rendszer az tavolrol sem egyertelmu mert feladatfuggo.