Franczy

A Dell nyugdíjba küldi a SmartStep notebookokat

A világ vezető számítógépgyártói között számon tartott Dell Computer megkezdte az olcsó kategóriás, szabadon nem konfigurálható SmartStep típusjelzésű hordozható számítógépeinek nyugdíjaztatását.

Ezen - várhatóan a tavasz végéig tartó - projekt keretein belül a Round Rock-i székhelyű gyártó teljesen ki kívánja vonni a piacról a SmartStep notebookokat, melyek közül a napokban elsőként a SmartStep N250 típusjelzésű modellektől kell búcsút vennünk. A SmartStep 200N típusjelzésű notebookok forgalmazását a Dell Computer egyelőre még folytatni kívánja, azonban tavasszal ezen típusnak is búcsút kell majd intenie a piacnak.

Az egy ideig még kapható SmartStep 200N notebookok 1299 dollárba kerülnek, mely árért a vásárlók egy olyan hordozható számítógépet kapnak, melynek többek közt egy 2 GHz-es frekvenciájú asztali Pentium 4 processzor, 256 MB memória, egy 30 GB kapacitású merevlemez, egy CD-RW/DVD-ROM meghajtó, valamint egy 15 colos képátlójú TFT LCD kijelző is a részét képezi.

A Dell Computer munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a SmartStep, mint típusjelzés hamarosan teljesen meg fog szűnni, ugyanis a cég vezetősége nemrégiben úgy határozott, hogy a nagy sikernek örvendő Inspiron sorozatú notebookoknak kell majd továbbvinniük a SmartStep-féle irányvonalat. A gyártó szerint az Inspiron termékcsaládban ma már számos olyan modell található, mely mind árát, mind felszereltségét illetően tökéletesen alkalmas a különböző SmartStep modellek örökébe lépésre.

Véleményem szerint a Dell Computer részéről mindenképpen logikus döntésnek tekinthető a SmartStep notebookok piacról történő kivonása, ugyanis a low-end kategóriás SmartStep modellek sohasem rendelkeztek akkora presztízzsel és olyan jól csengő típusjelzéssel, mint a világszerte rendkívül népszerű Inspiron modellek - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Brooks Gray, a Technology Business Research egyik elemzője.

A Dell Computer egyébként tavaly augusztusban szüntette meg az ugyancsak SmartStep sorozatú asztali számítógépeinek a forgalmazását, mondván, hogy a low-end kategóriás SmartStep és a népszerű Dimension PC-k közötti árkülönbség lényegében megszűnt létezni, vagyis nincs értelme a SmartStep további életben tartásának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!