JohnnyCage

A Telewest építi ki a PS2 online hálózatát Európában

A brit kábelszolgáltató Telewest szerződést kötött a japán Sony-val, amelynek értelmében a társaság egy olyan szélessávú hálózatot épít ki Európában, amin a PlayStation 2 felhasználói játszhatnak majd online.

A Telewest jelenleg is széleskörű broadband hálózatot működtet az Egyesült Királyságban. A társaság az új rendszer kiépítéséhez és menedzseléséhez egy új leányvállalatot kíván létrehozni, amelyet a cég szélessávú rendszerekkel foglalkozó részlegének korábbi vezetője, David Docherty fog irányítani.

A Sony egy olyan szélessávú hálózat kiépítését tervezi Európában PlayStation 2 játékkonzoljához, mint amilyen rendszert a Microsoft az Xbox Live szolgáltatáshoz létrehozott Amerikában és Japánban, illetve épít Európában.


Egy vásárló a PlayStation 2 hálózati adapterével

A Sony - Telewest megállapodás létrejöttét az utóbbi cég jelentős tapasztalata is elősegítette. A Telewest ugyanis nem csak a szélessávú hálózatok kiépítésében jártas, de az egyik legsikeresebb brit PC-s online játékszolgáltatást is magáénak tudhatja.

A PlayStation 2 online játékszolgáltatása Európában valamikor az idei év folyamán fog beindulni, de David Docherty, az új Telewest leányvállalat vezetője máris azon goldolkodik, milyen további szolgáltatásokat lehetne majd elindítani a hálózaton. Docherty szerint a PS2 játékkonzolok felhasználói az online játékok mellett a jövőben videókat, illetve zenéket is elérhetnek majd a rendszeren keresztül.

"Mire a PlayStation 3 megjelenik, a rendszer széles körben elterjedhet, és új távlatokat nyithat meg előttünk a videó- és zeneletöltések irányában" - mondta a vezető. A PlayStation 3 játékkonzol megjelenése jelenleg 2006-ra várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!