Franczy

Új nagysebességú memóriák a Corsairtől

A kiváló minőségű memóriamoduljairól híres Corsair Memory az elmúlt hónapban számos vadonatúj termékkel rukkolt elő, és várhatóan a közeljövőben sem szenvedünk majd hiányt a cég újabbnál újabb nagysebességű memóriáiból. A gyártó eXtreme Memory Speed (XMS) termékcsaládjába tartozó memóriák immár hosszabb ideje nagy népszerűségnek örvendenek az első osztályú memóriák iránt vágyó felhasználók körében, és várhatóan nem lesz ez másképp a cég legújabb, úgynevezett LL memóriamoduljai, illetve kifejezetten kétcsatornás DDR konfigurációkba szánt TWINX memóriái esetében sem.

A Corsair Memory kínálatában jelen pillanatban DDR333-as, DDR370-es, DDR400-as, valamint DDR433-as eXtreme Memory Speed típusjelzésű memóriamodulok találhatók, melyek mindegyike CAS-2 késleltetéssel rendelkezik. Mivel a gyártó azt szeretné, hogy memóriamoduljai a jelenleg forgalomban lévő alaplapok közül a lehető legtöbbel maximálisan kompatibilisek legyenek, az említett CAS-2 késleltetésű modulok nagyon visszafogott SPD időzítésekkel vannak programozva. Magyarul amennyiben az SPD automatikus érzékelését kikapcsoljuk, nagyobb teljesítmény érhető el a cég memóriáival. A Corsair Memory-féle memóriamodulok gyárilag egyébként 2-3-3-7-1T beállítással rendelkeznek.

A Corsair Memory által kínált ultra-alacsony késleltetési idejű vadonatúj LL memóriamodulok viszont már gyárilag 2-2-25-1T SPD beállítással rendelkeznek, vagyis esetükben a maximális teljesítményre vágyó felhasználóknak már semmit sem kell állítgatniuk a BIOS-ban. Természetesen az első osztályú minőségből az LL modulok esetében sem kell feláldozni semennyit a teljesítmény oltárán, ugyanis például egy DDR333 LL típusjelzésű memória nem más, mint egy alacsonyabb frekvencián hajtott és egyben agresszívabb időzítéssel rendelkező DDR400-as modul.

A cég ugyancsak új TWINX memóriáiról röviden annyit kell tudni, hogy a Corsair Memory ezen memóriákat párosával kínálja, miután minden egyes modult letesztelt különböző nForce chipsetes alaplapokban. A TWINX modulok tehát olyan, elsősorban a kétcsatornás DDR konfigurációk piacára szánt kiváló minőségű, alaposan tesztelt memóriák, melyek a kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkező chipsetek terjedésével várhatóan nagy népszerűségre tesznek majd szert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!