SG.hu

Kovács Kálmán miniszter együttműködésről tárgyal Japánban

Japánban tett látogatásának első állomásaként Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter találkozott Katajama Toranoszuke miniszterrel a japán Közigazgatási, Belügyi, Postaügyi és Távközlési Minisztérium vezetőjével, aki Magyarország európai uniós csatlakozása kapcsán felvetette azt az elképzelést, mely szerint Magyarország kapcsolódási pont lehetne Japán számára a térségben.

Katajama miniszter úr elmondta, hogy Japánban a jövő év áprilisáig bevezetésre kerül az online rendszerű közigazgatási ügyintézés; a megbeszélésen továbbá megállapodás született arról, hogy a japán társminisztérium szakmai támogatást nyújt a magyarországi e-közigazgatás bevezetésében.

Mai második megbeszélésén Kovács Kálmán miniszter találkozott Hoszoda Hirojukival, a kutatás-fejlesztéssel és az információs technológiával kapcsolatos irányelvek koordinálásáért felelős miniszterrel, aki - mint elmondta - ismeri, és rendkívül sikeresnek találja a japán cégek magyarországi befektetéseit, valamint támogatja a japán IT cégek további befektetéseit is Magyarországon.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és munkatársai a következő napokban megbeszéléseket folytatnak több japán informatikai és távközlési cég vezetőjével a magyarországi befektetések bővítése érdekében. Mindehhez a japán kormány politikai támogatásáról biztosította a magyar delegációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!