JohnnyCage

Átlépte az 50 milliót az eladott PS2-k darabszáma

Jubileumot ünnepel a Sony. A japán elektronikai óriás bejelentette, hogy a PlayStation 2 játékkonzol eladásai elérték az 50 millió darabot.

A Sony ezzel messze megelőzte mindkét riválisát, a Nintendo-t, valamint a Microsoftot. A 2000 márciusában, Japánban debütált PlayStation 2 játékkonzolból Észak-Amerikában ezidáig 21,5 millió, Európában 16 millió, Japánban pedig 12,5 millió darab fogyott el.

A szintén japán Nintendo előjelzései szerint a társaság mintegy 16 millió GameCube játékkonzolt tud eladni március 30-áig tartó költségvetési évének végéig. A szoftveróriás Microsoft jelenleg 9 millió - 11 millió eladott Xbox játékkonzolra számít június 30-áig, a cég költségvetési évének végéig. Mindkét konzol hozzávetőleg egy évvel a PlayStation 2 után jelent meg a piacon.


A Sony szerint a PlayStation 2 eladásai az elmúlt időszakban jelentősen fellendültek. A társaság számára kedvezően alakult karácsonyi vásárlószezon lehetővé tette, hogy a tavaly októberben megdöntött 40 milliós eladási határt követően a cég néhány hónap alatt újabb 10 millió darab konzollal növelje eladásait. A 30 milliós határt tavaly májusban érte el a gyártó.

Kapcsolódó hír, hogy a Microsoft csütörtökön Japánban is beindította Xbox Live szolgáltatását. A társaság egy 58 dolláros bővítőcsomagot kínál a konzolhoz, amely több játékprogramot, valamint egy beszéd alapú online csevegést lehetővé tévő megoldást, illetve egy éves Xbox Live előfizetést tartalmaz.

A Microsoft az Xbox Live szolgáltatással kívánja kiemelni játékkonzolját a riválisok közül. A szolgáltatás meglehetősen népszerű az Egyesült Államokban, a japán siker azonban korántsem biztos, mivel az Xbox a Sony, illetve a Nintendo otthonában szerepel a leggyengébben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • TheZsenyka #8
  Remélem az XBOX is feljön majd. Nem azért, mert PS ellenes lennék - szó sincs erről - de nekem jobban tetszik. Persze csak mint user mondom, fogalmam sincs, melyiket jobb programozni. Gondolkodom egy XBOX-on.
 • Gabest #7
  Drága minden porcikájuk és amire fájna a fogam azt európában minimum 1 év késéssel vagy még úgy se adják ki.
 • NasaTm #6
  Eljutunk odaig, hogy a tomeggyartmany jatekok amit nem jellemzek milyenek, azok konzolra fognak kijoni az ugymond unikum meg PC-re :)
  Azert a PC-s jatekoknak nagyobb tortenelme van es lesz is amig van PC mint a kozolnak.
 • versio #5
  hát vegyé konzolt bazz
 • Gabest #4
  Halál a konzolokra, már alig van jó játék pc-re :'(
 • sztavrosz #3
  Éljen a király (PS2)!!! És vesszen a mocskos gonosz lázadó (Microsoft)! Sony 1:0 Microsoft Az első félidő találata öngól volt.