JohnnyCage

RIAA: Csak tréfa a féregprogramról szóló hír

Mindössze tréfa az a hír, miszerint az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) hackereket bérelt volna fel egy olyan féregprogram megírására, amely az illegális fájlcsere hálózatokon terjed.

A Gobbles Security elnevezésű csoport egy olyan értesítést küldött a biztonsági levelezőlistákra, amely egy új biztonsági résre hívja fel a figyelmet az MPG123 zenelejátszóban. A figyelmeztetés azonban korántsem hagyományos formában került ki a világhálóra. A szervezet ugyanis egy nyilvánvalóan tréfának szánt részt is írt az üzenetbe, amely szerint a csoport programozói egy olyan féregprogramot készítettek, amely az illegális fájlcsere hálózatokon terjed, és minden zenelejátszó szoftvert megfertőz.

Az üzenet feladói nyilvánvalóan az Amerikai Lemezkiadók Szövetségének (Record Industry Association of America) célozták a tréfát, amely azonban nem értékelte azt. "Ez az egész egy tréfa" - mondta a RIAA egyik szóvivője hozzátéve, hogy egy szó sem igaz az egészből.

A biztonsági szakértők hasonló állásponton vannak az ügyben. Steve Manzuik, a szoftveres biztonsági résekkel foglalkozó www.vulnwatch.com moderátora vasárnap kapta meg az üzenetet. A nyilvánvaló tréfa miatt azonban egészen addig visszatartotta azt, amíg az MPG123 biztonsági hibáját a szakértők meg nem erősítették. "Tipikus Gobbles stílus" - mondta Manzuik. "Csinálj egy kis kavarodást, de egyúttal hasznos információval is szolgálj!"

Az üzenet komoly(abb) részében említett biztonsági hibát a szakértők nem találták meg az olyan népszerűbb lejátszókban, mint a Windows Media Player, a WinAMP, és az Xmms. A viszonylag kevésbé ismert, szabadforrású MPG123 viszont tartalmazza.

Az üzenetet a BugTraq is postázta, mivel "valós biztonsági résről szóló információt is tartalmaz", közölte Oliver Friedrichs, a Symantec menedzsere.

A mostani nem az egyetlen olyan hacker "tréfa", amelynek célpontja a RIAA volt. A hétvégén ismeretlen hackerek feltörték a szövetség weboldalát, és az illegális fájlcsere hálózatokat népszerűsítő üzeneteket és linkeket helyeztek el rajta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]PAStheLoD #2
    de én tudom a RIAA ...ami csak egy amcsi cég szóval kussoljanak inkább ideát is van elég bajunk!