SG.hu

Megjelent a Microsoft ISA Server Feature Pack 1

A Microsoft Corporation bejelentette a Microsoft(R) Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2000 Feature Pack 1 közvetlen elérhetőségét. Az ISA-kiszolgáló számára kifejlesztett első feature pack a Microsoft Exchange Server-ügyfeleknek (az Outlook Web Access /OWA/-t is beleértve) és az Internet Information Services (IIS) ügyfeleknek a számára új alkalmazási rétegi tűzfalakat és innovatív biztonsági fejlesztéseket, az RSA Security Inc. RSA SecurID két-tényezős hitelesítési rendszeréhez pedig támogatást tartalmaz. A Feature Pack 1 bevezetésével a Microsoft Security Business Unit (Microsoft Biztonsági Üzletági Egység - SBU) még egy további biztonsági réteget vezet be az ügyfélhálózatok védelmére, ami a Trustworthy Computing (Megbízható Számítástechnika) kezdeményezés egyik alapvető eleme. A Microsoft weboldalán (http://www.microsoft.com/isaserver/featurepack1/) megtalálható az ISA Server Feature Pack 1, ahonnan azt az ügyfelek letölthetik.

"A legtöbb tűzfalat nem arra tervezték, hogy az Exchange-t és az IIS-t a ma elterjedt kifinomult támadások ellen védjék" - mondja Craig Fiebig, a Microsoft Security Business Unit vezérigazgatója. "Az ISA Server és a Feature Pack 1 kombinációja növeli az Exchange Server és az IIS használatának a biztonságát még akkor is, ha azokat már hagyományos tűzfalak védik."

A kibontakozó fenyegetések elleni védelemre tervezett ISA Server Feature Pack 1 új biztonsági jellemzőket és alkalmazásvarázslókat tartalmaz, hogy elősegítse a biztonsági elemek nagyfokú integrálását, egyúttal egyszerűbbé téve az Exchange Server és az IIS telepítésével kapcsolatos konfigurációt.

"Ahogyan az Internetes támadások egyre bonyolultabbakká válnak, fontos, hogy az ISA Server típusú biztonsági termékek alkalmazkodjanak a változó körülményekhez." - mondja Charles Kolodgy, az IDC Corp. kutatási igazgatója. "Az ISA Server Feature Pack 1 olyan erőteljes és összpontosított funkciókat biztosít, amelyek segítenek az Exchange és az Outlook Web Access alkalmazások biztonságának a növelésében, fenntartva egyúttal az alkalmazások integritását és teljesítményét."

Az ügyfelek a cég nagyságától függetlenül egyre nagyobb hálózati biztonságot igényelnek, az ISA Server Feature Pack 1 pedig segít az ügyfelek által keresett nagyobb védelem biztosításában.
"Az ISA Server Feature Pack 1 által tartalmazott eszközök segítettek nekünk abban, hogy hálózatainkat egy további biztonsági réteggel védjük, ami üzleti tevékenységünk szempontjából kritikus fontossággal bír" - mondta Len Couture, az Enterasys Networks Inc. informatikai igazgatója. "Az URLScan-nek a Feature Pack 1-be történő integrálása azt jelenti, hogy a közönséges webkiszolgálók sebezhető pontjai már a tűzfalnál védelem alá kerülnek, mielőtt még a belső webkiszolgálót elérnék, ami az ISA szerverünk használatát még erősebbé és biztonságosabbá teszi."

Az Information Week (2001. november 16.) előrejelzései szerint 2005-re már 35 millió felhasználó fog távoli ügyfélhálózatokhoz hozzáféréssel rendelkezni. A távoli kapcsolatokhoz történő biztonságos hozzáférés egyre inkább kötelező alkalmazási követelménnyé válik. Az ISA Server Feature Pack 1 gyors, egyszerű és igen megbízható módszert nyújt a felhasználó személyazonosságának az ellenőrzésére a hálózati erőforrásokhoz történő hozzáférés megadása előtt.

"Az RSA Security arra összpontosít, hogy a szervezeteknek biztosítsa azon eszközöket, amelyek az e-business folyamatok biztonságos, megbízható és kényelmes környezetben történő megvalósításához szükségesek" - mondta Bill McQuaide, az RSA Security Hitelesítési részlegének az alelnöke. "Örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk a Microsofttal, mivel az olyan átfogó biztonsági megoldásokat kínál, mint az ISA Server és a Feature Pack 1, amelyek segítik az ügyfeleknek abban, hogy hálózataikat és hálózati alapú alkalmazásaikat megvédjék."

Az Internet-hozzáférés és az elektronikus levelezés kulcsfontosságú a kereskedelmi és kormányzati ügyfelek számára. A Feature Pack 1 több olyan új szolgáltatást tartalmaz, amely javítja az Exchange- és a Web-kiszolgálók biztonságát. A továbbfejlesztett SMTP-szűrőtechnológia a nem kívánatos üzenetek visszautasításával növeli az elektronikus levelezés biztonságát. Az URLScan integrálása segít megvédeni a hálózatokat a kibontakozó Internet-támadások ellen. A rendszergazdák hasznára válhat azon helyzetleírások, műszaki dokumentációk és varázslók tanulmányozása, amelyek a gyakran feltett kérdéseket tartalmazzák, ily módon sokkal egyszerűbbé válik az ISA Server 2000 Exchange Server és az IIS védelem konfigurálása.

Az ügyfelek az ISA Server Feature Pack 1-ben megtalálható új szolgáltatásokat az alábbi helyzetekben használhatják:
  • Az Exchange Server alkalmazások biztonságának növelése. A továbbfejlesztett SMTP-szűrő nagyobb biztonsággal és stabilitással vizsgálja át az elektronikus leveleket feladó, domén, kulcsszó, csatolt fájl, kiterjesztés és méret, valamint SMTP-parancs és hossz alapján. A továbbfejlesztett Exchange RPC-szűrő 128-bites RPC titkosítás végez távoli Outlook-Exchange kommunikáció esetén, és az ISA Server-rel védett Outlook-ügyfelek számára lehetővé teszik a külső Exchange Server alapú számítógépekhez történő hozzáférést.
  • A Web és OWA kiszolgálói alkalmazások biztonságának a növelése. Az ISA Server Feature Pack 1 integrálja az RSA Security biztonságos két-tényezős felhasználó-hitelesítési technológiáját és az RSA SecurID szoftvert, valamint új delegálási funkciót valósít meg az RSA SecurID és az alapszintű hitelesítés számára. Az ISA Server Feature Pack 1 tartalmazza továbbá az ISA Server URLScan-t is, amely elősegíti a Web és Outlook Web Access kiszolgáló számítógépeknek az Internet alapú komplex támadások elleni védelmét.
  • Egyszerűbb felhasználhatóság a rendszergazdák számára. Az új fejlesztések az alábbiakat is tartalmazzák: Outlook Web Access-varázsló, RPC Filter Configuration-varázsló; olyan hivatkozásfordító, amely megszünteti annak a szükségességét, hogy az Interneten történő hozzáférés lehetővé tételekor az intranet web-helyek architektúráját át kelljen írni; új helyzetáttekintő és hibaelhárító dokumentáció, amely az Exchange Server és az ISS alkalmazások könnyű konfigurálását és karbantartását támogatja.

    A Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2000 biztonságos, gyors és kezelhető Internet-kapcsolatot biztosít bővíthető, többrétegű vállalati tűzfal integrálásán keresztül. Az ISA Server vállalati tűzfala az alkalmazási réteg védelme szempontjából került optimalizálásra, és az ügyalkalmazások védelmét is segíti alapos ellenőrzéssel, virtuális magánhálózattal és biztonságos megosztással. Az ISA Server kifinomult, nagy teljesítményű Web gyorsítótárat is biztosít, amely javítja a teljesítményt és kíméli a hálózati sávszélességi erőforrásokat.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!