Franczy

Jönnek a Windows XP Media Centerrel ellátott notebookok

A Microsoft képviselői bejelentették, hogy az Alienware, valamint a Toshiba olyan új notebookok piacra dobását tervezi, melyek esetében a korábban Freestyle fejlesztési kódnevet viselt Windows XP Media Center Edition tölti majd be az operációs rendszer szerepét. Mint ismeretes, a Microsoft ezen normál Windows XP alapú szoftvere elsősorban arra hivatott, hogy segítségével a felhasználók a fotelben hátradőlve, a legnagyobb kényelemben nézzenek, illetve rögzítsenek filmeket, hallgassanak zenéket, vagy éppen nézegessék, rendezgessék digitális fényképeiket.

Az üggyel kapcsolatban a Las Vegas-ban zajló CES (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül egyébként maga Bill Gates, a Microsoft elnöke is elmondott néhány gondolatot. Elmondta, hogy tudomása szerint az Alienware január végén, a japán Toshiba pedig valamivel később dobja piacra azon első hordozható számítógépeit, melyeken Windows XP Media Center Edition operációs rendszer teljesít szolgálatot. Gates utalt arra, hogy ezenkívül három másik gyártó is tervbe vette, hogy a közeljövőben ilyen speciális szoftverrel ellátott notebookot hoz forgalomba. Ezen három cég egyike az eddigiekben elsősorban kiváló minőségű monitorairól ismert ViewSonic, mely mostanság egyre nagyobb hangsúlyt helyez a számára új piacokon történő megjelenésekre. A ViewSonic-on kívül egyébként még a Tagar Systems, valamint az iBuyPower Computer tervezi hasonló számítógépek piacra dobását.


Bill Gates beszéde nyitotta meg a Las Vegas-i show-t

"Mostanság az a tendencia, hogy a kisebb-nagyobb számítógépgyártó cégek egymás után próbálnak meg megjelenni a speciálisan multimédiás feladatokra szánt asztali számítógépek, valamint notebookok piacán. Véleményem szerint logikus lépés, hogy a Microsoft-féle Windows XP Media Center Editiont a gyártók az asztali számítógépek után a hordozható számítógépek piacán is hadrendbe állítják" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Paul-Jon McNealy, a Gartner Dataquest piackutató cég egyik vezető elemzője. McNealy felhívta a figyelmet arra, hogy a notebook piac mostanság minden gyártó számára egyre nagyobb jelentőséggel bír, hiszen például az Egyesült Államokban manapság már minden negyedik eladott PC hordozható számítógép.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 2XP #3
    Nagyon durva :D
  • 2XP #2
    Na még asztali gépekre megértem az MCE-t, de mi értelme van feltenni egy notebookre?! Azért az nem szokta az ember 10 méterről nézni és viszonylag ritkán kötik össze a tv-vel :)
  • NasaTm #1
    Bazzeg az Alienware messze a legdurvabban kinezo PC-ket rakja ossze az USA-ba. www.alienware.com
    Tavaly elott meg csak azzal tudtak felhivni a figyelmet magukra, hogy osszeallitotak egy $3000-os PC-t ami persze, ha jol emlekszem XGamer neven futott. Ajanlom mindenki figyelmebe az Area-51-es konfigot. Szivesen szulnek neki egy gyereket :)))))