JohnnyCage

ALi Corp.: Új leányvállalat a PC chipseteknek

A tajvani ALi Corp. (korábban ACER Labs. Inc.) a napokban bejelentette, hogy külön leányvállalatot hoz létre a PC-s alaplapi chipkészleteknek. Az új leányvállalatban egyes hírek szerint a UMC-nek is jelentős részesedése lesz.

Az átszervezést követően az ALi továbbra is nagy figyelmet fog szentelni a különféle PC-s (például CD-RW) chipkészleteknek, de a középpontban a szórakoztatóelektronikai készülékekbe szánt megoldások lesznek. Az új, Yu Li elnevezésű leányvállalatban az ALi várhatóan csak mintegy 30 százalékos részesedést fog megtartani, a többi pedig olyan cégek kezében lesz, mint a világ második legnagyobb szerződéses gyártójaként ismert United Microelectronics Corp. (UMC).

A UMC egyelőre nem kívánta megerősíteni az értesülést, de Chin Wu, az ALi elnöke közölte, hogy a társaság tárgyalásokat folytat a szerződéses chipgyártóval az ügyben. Wu elmondása szerint az ALi még nem döntött a partnereket illetően, de a társaság elsősorban gyártókapacitást kíván szerezni, nem pedig tőkét.

Amennyiben a UMC valóban beszáll az üzletbe, a társaságnak a SiS mellett már az ALi Corporation is a szövetségese lesz a PC piacon. A UMC/SiS/ALi hármas minden bizonnyal a TSMC/VIA Technologies párost venné célba a piacon.

Wu szerint a SiS és ALi cégek egy ilyen szövetség esetén is riválisok maradnának, de természetesen sokkal békésebb értelemben. Wu a kérdésre, hogy szóba kerülhet-e egy esetleges SiS - ALi fúzió a chipset üzletágban elmondta, hogy egyelőre még túl korán lenne ilyesmire gondolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!