JohnnyCage

Határozatot szerzett a Register.com riválisa ellen

A domain nevek regisztrációjával foglalkozó Register.com előzetes határozatot szerzett a bíróságon riválisa ellen, amely a társaság szerint tisztességtelen módszert alkalmaz, és becsapja ügyfeleit.

A Domain Registry of America (DROA) a Register.com szerint tisztességtelen és törvénytelen lépéshez folyamodott, amikor azt állította az utóbbi cég ügyfeleinek, hogy a két társaság szövetségre lépett, és a jövőben egységesen az előbbinél kell regisztrálni a domain neveket.

A DROA ezzel a lépéssel számos olyan ügyfelet csalt el a Register.com-tól, aki egyébként továbbra is az utóbbi társaságnál regisztráltatta volna domain neveit. Az amerikai bíróság a napokban azonban előzetes határozatot adott ki a DROA ellen. "Nagyon örülünk a határozatnak" - mondta Brett Lewis, a Register.com ügyvédje. "Úgy érezzük, hogy sérelem ért minket, és üzenetet szeretnénk küldeni a Domain Registry of America-nak, valamint az összes többi cégnek, amely ilyen és hasonló taktikát alkalmaz, hogy az efféle lépések nem kifizetődőek" - tette hozzá Lewis.

"Úgy véljük, az előzetes határozat szükségszerű, és helyes döntés volt. A telekommunikációs iparból számos hasonló esetre van példa, így volt viszonyítási alapunk. Valójában nem sürgettük az előzetes tiltó határozatot, de mindenképpen helyénvaló döntésnek tartjuk" - mondta Lewis.

A Register.com még augusztusban perelte be a DROA-t márkanevével való visszaélésért, csaláson alapuló reklámozásért, valamint tisztességtelen piaci lépésekért. A bíróság mostani, előzetes határozata megakadályozza, hogy a DROA továbbra is félrevezesse a Register.com ügyfeleit. A Register.com számára kedvező végső döntés esetén többmillió dolláros kártérítési díjra számíthat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!