JohnnyCage

A Philips finomhangol a PC-k hangzásán

A holland szórakoztatóelektronikai óriás olyan új szoftvert adott ki, amely lehetővé teszi a zenelejátszás minőségének javítását a PC-ken.

Az új Sound Agent 2 szoftver jelenleg a társaság Dynamic Edge 4.1, valamint Sonic Edge 5.1 hangkártyáihoz jár, a későbbiekben várhatóan azonban szélesebb körben is elérhető lesz. A megoldás a lejátszott audiófájl típusától, valamint a lejátszáshoz alkalmazott audióeszköz sajátosságaitól függően olyan módosításokat hajt végre, amely javított hangminőséget eredményez. A szoftver a társaság szerint különösen hatékony a digitálisan tömörített audiófájlok, például MP3-ak lejátszása esetén.

Mint Dennis Johnson, a Philips marketingmenedzsere elmondta, a társaság fontolóra veszi, hogy esetleg más PC-s, illetve szórakoztatóelektronikai eszközökhöz is mellékelje a szoftvert. "Ez a szoftver a különböző eszközmeghajtókkal, valamint az operációs rendszerrel együttműködve alakítja ki az optimális hangzást" - mondta Johnson. "A megoldás ráadásul igen rugalmas, így más platformokon is alkalmazható."

- A társaságok egyre inkább az új "digitális média" trendnek megfelelően fejlesztik és forgalmazzák termékeiket - mondta Susan Kevorkian, az IDC piackutató cég egyik elemzője. Kevorkian szerint a gyártók igyekeznek közelíteni egymáshoz a PC-s, illetve szórakoztatóelektronikai eszközöket. Ezt bizonyítja például az is, hogy egyre több zenelejátszóban jelennek meg a Flash memóriák, illetve a merevlemezek. "Az eszközök növekvő adattárolási kapacitásának, illetve az egyre kifinomultabbá váló hálózati megoldásoknak köszönhetően a PC-s és szórakoztatóelektronikai készülékek egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A két szegmenst pedig várhatóan a zene fogja összekötni" - mondta Johnson.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tumor #4
    Kicsit OFF: Apropó !!! Hetekkel ezelőtt volt egy cikk, miszerint napokon belül majd a Dolby kiad egy programot, amivel szoftveresen dekódol minden Dolby formátumot, meg még egyébb irreális dolgokat kínálva. Jó, hogy valszeg a fele kamu, de viszont hivatalosan be lett jelentve, azt azóta egy büdös szó nem esett róla. Csak azért hoztam fel, mert akkor elég nagy érdeklődés közepette igen sokan hozzászóltak a témához. Na mind1, ha valki tud róla valamit írjon má' plz !
  • Csudri #2
    Seismic Edge-hez is jó???