JohnnyCage

A VIA, a SiS, és az ALi is módosítja ütemtervét

Az Intel készülőben lévő Springdale chipkészletének specifikációs változásai arra késztették a tajvani chipset gyártókat, hogy módosítsák korábbi terveiket.

A chipóriás Intel a közelmúltban bejelentette, hogy Springdale chipkészletei a korábbi hírekkel ellenben nem 667 MHz-es, hanem 800 MHz-es rendszerbuszt fognak támogatni. Ezzel egyidőben kiderült az is, hogy a kétcsatornás DDR333 memóriavezérlő helyett kétcsatornás DDR400 vezérlő kap helyet a megoldásban, amelynek piaci debütálása a jövő év második egyedére várható.

A VIA Technologies a hír hallatán maga is módosított tervein. A társaság legújabb ütemterve szerint a cég első olyan Pentium 4 chipkészlete, amely támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt, hozzávetőleg egy negyedévvel az Intel hasonló megoldása előtt fog megjelenni.

A 800 MHz-es Pentium 4 rendszerbuszt támogató P4X600A chipkészlet mintapéldányai januárra készülnek el, nem sokkal később pedig az első P4X600A-alapú alaplapok is megjelenhetnek a piacon. A VIA szerint a P4X600A chipset gyakorlatilag egyszerű túlhajtással tudja majd elérni a 800 MHz-es rendszerbusz, illetve 400 MHz-es (DDR) memória órajelet.

A Silicon Integrated Systems (SiS) az Intel lépését követően elhalasztotta SiS648FX chipkészletének kiadását. A megoldás így 2003 első negyedévében láthat napvilágot, viszont az egycsatornás DDR400 vezérlő mellé 800 MHz-es rendszerbusz támogatást is kap. A chipset kétcsatornás memóriavezérlővel ellátott változata, amelynek nevéről a SiS egyelőre nem döntött, a 2003 második negyedévében jelenik meg.

Az ALi Corporation a VIA-hoz hasonlóan szintén túlhajtással valósítja meg a 800 MHz-es rendszerbusz támogatását. A társaság második generációs M1681 chipkészlete 2003 második negyedében jelenik meg, és kétcsatornás DDR400 vezérlőt kap.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!