Franczy

Kedvező árú, nagy kijelzővel szerelt új HP notebook

A Hewlett-Packard munkatársai hétfőn egy olyan, nagyméretű LCD kijelzővel rendelkező hordozható számítógépről rántották le a leplet, mely a konkurens gyártók hasonló kategóriás termékeinél jelentősen kedvezőbb árú. A keresztségben Compaq Presario 3005 nevet kapott újdonság többek közt egy 16 colos képátlójú LCD monitorral, egy 2 GHz-es működési frekvenciájú Intel Pentium 4-es processzorral, 512 MB memóriával, 40 GB-os merevlemezzel, valamint egy CD-RW/DVD-ROM meghajtóval van felvértezve. A Hewlett-Packard kínálatában mindeddig nem volt kapható ilyen nagyméretű kijelzővel szerelt notebook. Az említett 16 colos kijelző egyébként 1280 x 1024 pixeles, tehát SXGA felbontással rendelkezik. Említésre méltó, hogy a 3,6 kilogramm tömegű notebookban nem mobil, hanem eredetileg asztali számítógépekbe szánt Pentium 4-es processzor található, mely chip jelentősen olcsóbb mobil társánál.

A Hewlett-Packard a napokban az Egyesült Államokbeli Las Vegasban zajló Comdex Fall 2002 számítástechnikai kiállítás és konferencia keretein belül mutatta be notebook újdonságát. A világ egyik legrangosabb informatikai rendezvényét vasárnap este maga Bill Gates, a Microsoft elnöke nyitotta meg előadásával.

A bejelentés kapcsán természetesen arra is fény derült, hogy a vásárlóknak pontosan mennyit kell fizetniük a Hewlett-Packard legújabb hordozható számítógépéért. Ezek szerint a Compaq Presario 3005 kereskedelmi ára 1899 dollár. Tény, hogy ez az ár a nagyméretű LCD kijelző miatt némileg magasabb az átlagos notebook áraknál, azonban a maga kategóriájában mindenképpen kedvezőnek mondható. Konkrét példákat tekintve, a hasonló méretű kijelzővel szerelt Toshiba Satellite 1955-S803, illetve Sony Vaio PCG-GRV550 típusjelzésű notebookok nem kevesebb mint 900, illetve 200 dollárral kerülnek többe a Hewlett-Packard újdonságánál. Nem szeretnénk, ha a Hewlett-Packardról az embereknek egy drága termékekkel rendelkező gyártó jutna az eszükbe, éppen ezért piacra dobtuk ezt a kiváló és egyben kedvező árú új hordozható számítógépet - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Fredrik Hamberger, a Hewlett-Packard Compaq Presario notebookok marketingjével foglalkozó részlegének az igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NasaTm #5
    Ne szid a Compaq-ot. Nem hiaba Amerika masodik legnagyobb szamitogepes cege. Nekem Compaq Presario 1500-al nyomulok (1525US) Es qrva jo.
    Az lehet, hogy te kifogtal egy hibas gepet, de a Compaq Customer Service-e meg a Dell-nel is jobb. Ha van ra garanciad akkor semmi gond nelkul kicsereleik. Ha kell egy ingyenes szam szolj es atkuldom mailba.