JohnnyCage

A Sony is kiadta első asztali processzoros notebookját

A japán elektronikai óriás Sony Corp. csatlakozott azon társaságokhoz, amelyek asztali gépekbe szánt processzorral szerelt notebookot is gyártanak.

A napokban kiadott Sony VAIO PCG-GRV550 notebook 2,4 GHz-es Intel Pentium 4 processzorra épül, 16,1 collos TFT LCD kijelzővel rendelkezik, és 512 MByte SDRAM-ot, 30 GByte-os merevlemezt, valamint CD-RW/DVD-ROM kombinált optikai meghajtót tartalmaz. A készülékkel tovább bővült az asztali chipes notebookok sora, és lassan már minden nagy notebook gyártó rendelkezni fog legalább egy ilyen modellel.

A Sony VAIO PCG-GRV550 nem olcsó, ára 2100 dollár, amely magasabb a legtöbb VAIO notebook változaténál. A készüléket egyes hírek szerint a tajvani ASUSTeK Computer készíti, amely cég számos más VAIO notebookot is gyárt a Sony szerződéses partnereként.

A nagy notebook gyártók közül a HP, a Dell Computer, és a Toshiba szintén rendelkezik asztali Pentium 4 CPU-val szerelt modellel. A HP Presario 1500-as sorozatával képviselteti magát ezen az egyre bővülő piacon. A csúcsmodell Presario 1525-ös 2,4 GHz-es processzort, 512 MByte SDRAM-ot, 40 GByte-os merevlemezt, CD-RW/DVD-ROM kombó meghajtót, és 15 hüvelykes kijelzőt tartalmaz 1999 dollárért. A készülék a HP legdrágább fogyasztói notebookja.

A Toshiba Satellite 1955-ös sorozata azonban még ennél is drágább, a társaság súlyos felárat kér a hordozható erőművekért. A sorozat legolcsóbb modellje is 2879 dollárba, vagyis hozzávetőleg 800 ezer forintba kerül. A Dell Computer 1349 dollártól kínálja asztali processzoros SmartStep 200N és 250N sorozatait. Éppen ennyibe kerül egyébként a társaság legdrágább Inspiron 8200 fogyasztói notebookja is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!