Franczy

Az Apple felfrissíti iBook modelljeit

Különböző források szerint az Apple Computer napokon belül új iBook hordozható számítógépeket fog piacra dobni, vagyis a gyártó ily módon már az év végi, karácsonyi időszakra próbál meg felkészülni. Ezen források ezenkívül azt is tudni vélik, hogy az összes iBook modell ára csökkenni fog, még hozzá nem is kis mértékben. A várhatóan mintegy 200 dolláros árcsökkentés azt jelenti, hogy a belépőszintű iBook modellek ára a lélektani ezer dolláros árhatár alá fog csökkenni.

Az árcsökkentést, illetve a termékcsaládon végrehajtott ráncfelvarrást követően a belépőszintű iBook számítógépek ára 990 dollár lesz, mely összegért a felhasználók egy 700 MHz-es frekvenciájú processzorral szerelt rendszert fognak kapni. Amennyiben valaki kicsivel több pénzt kíván áldozni iBook vásárlásra, az 1299 dollár ellenében már egy 800 MHz-es frekvenciájú processzorral, 12 colos képátlójú LCD kijelzővel, valamint CD/DVD meghajtóval szerelt számítógépet vihet haza. Az ugyancsak 800 MHz-es processzorral, CD/DVD meghajtóval, azonban nagyobb képátlójú, 14 colos kijelzővel ellátott iBook ára 1599 dollár lesz. Az Apple Computer munkatársai az ügyhöz egyelőre nem kívántak kommentárt fűzni, ami természetesen nem meglepő, hiszen a gyártók általában nem kommentálnak olyan termékeket, melyeket hivatalosan még nem jelentettek be.


Egyes források szerint a korábbiaknál nagyobb teljesítményű és egyben kedvezőbb árú iBook modellek a még e héten esedékes hivatalos bejelentést követően lényegében azonnal, legrosszabb esetben napokon belül megvásárolhatók lesznek. Érdekesség, hogy bár az Apple Computer hivatalosan nem kommentálta az üggyel kapcsolatban eddig kiszivárgott információkat, a cég weboldalán elvétve már most megtalálhatók olyan reklámok, melyek 1000 dollár alatti árú iBook számítógépekről, illetve 2299 dolláros PowerBookokról szólnak. Ezek szerint tehát nemcsak az iBook, hanem a PowerBook számítógépek ára is csökkenni fog, ugyanis jelen pillanatban a legolcsóbb belépőszintű PowerBook ára 2499 dollár. Ugyancsak a termékskála frissítés előjelének tekinthető, hogy az Apple Computer termékek forgalmazásával foglalkozó kereskedők az elmúlt napokban-hetekben szinte teljesen kiárusították iBook számítógépeiket, melyekre jelen pillanatban a normálisnak mondható egy-két nap helyett általában három-öt napot kell várni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • braindance #3
  hmmm. belső apple árlistában 240eFt az olcsóbbik iBook.
  Erre jön rá a viszonteladói haszon + ÁFA.

  A TiBook drágábbik modellje is csak 7xx eFt, ahhoz képest hogy eddig 1 millió fölött volt...
 • papabear #2
  és Jobs mondá: a crt ideje lejárt.
 • braindance #1
  Épp akartam örülni hogy a supergamez milyen gyors volt, aztán beleolvasva a cikkbe kiderült, hogy megint fáziskésésben vannak.

  A fent említett upgrade-ek ma történtek, a pontos részletek elérhetők az Apple oldalán, de gyors összegzésben: nagyon ütős lett az új 1Ghz TiBook ár/teljesítmény arányban az előző szériához képest.
  Az iBook meg eddig is nagyon kedvező áron volt, hát még most ráadásul végre valami emberi videokártya van benne...