Franczy

Megnyílt az AMD Hammer fejlesztői központja

Az Advanced Micro Devices képviselői bejelentették, hogy az AMD a napokban megnyitotta a következő generációs, jelenleg Hammer fejlesztési kódnevet viselő mikroprocesszoraival kapcsolatos támogatást nyújtó vadonatúj fejlesztői központját. A Sunnyvale-ben (Kalifornia), az AMD főhadiszállásán megnyitott AMD Developer Center mind a szoftver-, mind a hardverfejlesztő cégeknek hathatós segítséget és támogatást kíván nyújtani azok Hammeres fejlesztéseivel kapcsolatban. A külsős cégek a vadonatúj fejlesztői központ révén közvetlen kapcsolatba léphetnek az AMD fejlesztőmérnökeivel, hozzáférhetnek bizonyos speciális szoftverekhez, valamint le is tesztelhetik szoftver, illetve hardver újdonságaikat.

Mint ismeretes, az AMD immár jó ideje nagy hangsúlyt fektet a várhatóan a jövő év első felében bemutatkozó nyolcadik generációs Hammer processzoraira, illetve az ezen processzorokban található úgynevezett x86-64 technológiákra. A chipgyártó Opteron néven egy olyan, elsősorban szerver számítógépekbe szánt újgenerációs processzort kíván piacra dobni, mely az ígéretek szerint könnyedén fel tudja majd venni a versenyt a nagy konkurens Intel 64 bites Itanium, illetve Itanium 2 processzoraival. A legfrissebb információk szerint nagyjából az Opteron processzorokkal egy időben fognak bemutatkozni azon, elsősorban asztali számítógépekbe szánt, jelenleg ClawHammer fejlesztési kódnevet viselő chipek, melyek a kereskedelmi forgalomban valószínűleg a már jól bejáratott Athlon típusjelzést viselik majd magukon. A Hammer processzorok megjelenéséig azonban még hosszú hónapok fognak eltelni, ezen idő alatt pedig meg fognak jelenni az 512 KB másodszintű gyorsítótárral szerelt Barton magos Athlon XP chipek, melyek a gyártó ígéretei szerint még 2003-ban is bőven meg fognak felelni a felhasználók igényeinek.

Szakértők szerint mindenképpen nagy jelentőséggel bír, hogy az AMD a Hammer fejlesztési projekt keretein belül a napokban megnyitotta az AMD Developer Center kapuit, ugyanis ezen fejlesztői központ vélhetően fontos szerepet játszhat a chipgyártó újgenerációs processzorainak sikerében. A különböző fejlesztőcégek az internet nyújtotta lehetőségeket kihasználva, vagy akár személyesen is felvehetik a kapcsolatot az AMD mérnökeivel, akik maximálisan azon lesznek, hogy kiszolgálják az esetlegesen felmerülő igényeket. Tudni lehet egyébként, hogy az AMD a napokban mintegy 150 példányban juttatta el partnereihez a SuSE Linux Hammer platformra optimalizált béta változatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!