Franczy

933 MHz-es Crusoe chippel szerelt Fujitsu notebook

A Fujitsu a napokban némileg felfrissítette a LifeBook P2000 típusjelzésű hordozható számítógépét, mely mostantól már 933 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Transmeta Crusoe TM5800-as processzorral is rendelhető. A mindössze 1,5 kilogramm tömegű mini notebook esetében ugyancsak az újdonságok közé sorolhatók a korábbinál nagyobb kapacitású merevlemezek, illetve az USB 2.0 portok.

A Fujitsu júniusban mutatta be a 10,6 colos képátlójú LCD kijelzővel, valamint CD-RW/DVD-ROM meghajtóval rendelkező LifeBook P2000 típusjelzésű notebookot, mely eredetileg 867 MHz-es frekvenciájú Transmeta Crusoe TM5800-as processzorral volt felszerelve, mostantól azonban már ugyanezen chip 933 MHz-es frekvencián üzemelő változatával is rendelhető a Fujitsu notebookja. A gyártó munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a LifeBook P2000 elsősorban azon felhasználók, üzletemberek számára ajánlott, akik sokat utaznak, és munkájukhoz szükség van egy kicsi, könnyű, ám ennek ellenére megfelelő teljesítményű notebookra. A Fujitsu képviselői hangsúlyozták, hogy a LifeBook P2000 kategóriájában kifejezetten kedvező árral rendelkezik.


A többek közt egy 933 MHz-es működési frekvenciájú Crusoe TM5800-as processzorral, 256 MB memóriával, egy 30 GB kapacitású merevlemezzel, valamint Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszerrel ellátott megújult Fujitsu LifeBook P2000 notebook kezdőára 1499 dollár (~370e Ft). A nagyobb kapacitású, 40 GB-os merevlemezzel, valamint Microsoft Windows XP Professional operációs rendszerrel ellátott modell 200 dollárral drágább, vagyis 1699 dollárba (~420e Ft) kerül. A Fujitsu szakemberei szerint a LifeBook P2000 notebookok egyetlen feltöltéssel akár három órán keresztül is képesek működni, azonban a működési idő akár tizenkét órára is feltornászható. Mindez úgy lehetséges, hogy a felhasználóknak lehetőségük van a CD-RW/DVD-ROM meghajtót felcserélni egy speciális, nagy kapacitású akkumulátorra.


Az Egyesült Államokban egyébként most először a Fujitsu vett fel kínálatába 933 MHz-es frekvenciájú Crusoe processzorral szerelt notebookot, melyhez hasonló hordozható számítógépek Japánban egyébként egy ideje már a Sony kínálatában is fellelhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!