JohnnyCage

Új nevet kapott az AMD PCS részlege

Az AMD "Alchemy Solutions"-re keresztelte át Personal Connectivity Solutions (PCS) részlegét, amely elsősorban rendszerchipek, valamint kézi eszközökbe szánt, kommunikációs- és WLAN megoldások gyártásával foglalkozik.

Az AMD Alchemy Solutions részlege többek között olyan, smartphone készülékekbe, illetve PDA kéziszámítógépekbe szánt, MIPS technológiára épülő processzorokat fejleszt, amelyeket a társaság az Intel-féle (ARM-alapú) XScale megoldások közvetlen vetélytársának szán. A MIPS technológiát jelenleg olyan cégek alkalmazzák, mint a Toshiba, az NEC, és a PMC-Sierra.

A régi nevén Personal Connectivity Solutions (PCS) részleg jelenleg rendkívül alacsony fogyasztású, ugyanakkor nagy teljesítményű MIPS chipeket (Au1000, Au1100, és Au1500), fejlesztési platformokat (Pb1000, Pb1100, Pb1500), valamint különféle mobil eszközökhöz készülő referenciaterveket kínál. Az AMD közeljövőben debütáló WLAN megoldásait szintén az Alchemy Solutions részleg fejleszti.

A részleg új elnevezésével az AMD az Alchemy Semiconductor márkanév piaci ismertségére kíván építeni, derült ki a társaság közleményéből. "Az AMD Alchemy Solutions név hallatán a felhasználóknak a nagyfokú integráltsággal összekapcsolt egyedülálló innováció, illetve az igényeikhez való maximális alkalmazkodás fog eszükbe jutni szerte a világon" - mondta Phil Pompa, az AMD Alchemy Solutions (PCS) részlegének helyettes marketingigazgatója. "Az emberek tudják, hogy az AMD azt a teljesítményt, illetve nagyfokú integrációt fogja nyújtani nekik, amelyre szükségük van, amellett, hogy az ezekhez feltételnül szükséges alacsony fogyasztást, valamint kiváló rugalmasságot is biztosítja."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!